Peter Leif Mostrup Hansen bliver ny forstander på LTC

I KFS er vi utrolig taknemmelige for, at vi kan præsentere Peter Leif Mostrup Hansen som ny forstander på LTC. Sammen med lærerflokken vil han nu gå i gang med at ryste posen og forberede et spændende og lærerigt ophold til kommende LTC-elever.

Peter Leif Mostrup Hansen bliver ny forstander på LTC

Fra den 1. august starter Peter Leif Mostrup Hansen som forstander på LTC. Han er 39 år, gift med Elisabet, har tre drenge og er uddannet teolog fra Menighedsfakultetet og Aarhus Universitet i 2014. Han kommer fra en stilling som præst i LM-frimenigheden RandersKirken samt forkynder i Luthersk Mission, hvor han blandt andet har arbejdet med discipelskab gennem projektet ”Discipel 24/7”.

Et godt hoved og et evangelisk hjerte

At Peter Leif nu starter som forstander på LTC, er en nyhed, der vækker begejstring hos KFS’ generalsekretær Christian Rasmussen, som udtaler:

”Jeg glæder mig rigtig meget over, at Peter Leif tjekker ind på LTC. Der sidder et godt hoved på ham og indeni banker et evangelisk hjerte. Han har 10 års erfaring som underviser, forkynder, sjælesørger og med ledelse af en menighed, og så har han de seneste par år arbejdet indgående med discipelskab. Det kommer alt sammen LTC og KFS til gode nu. Han står for en sund og solid teologi og kan finde ud af at formidle det. Han er varm og imødekommende og simpelthen god og rar at være sammen med. Det bliver rigtig godt.”

Der er store muligheder i LTC-fællesskabet

Selv glæder Peter Leif sig til at skulle arbejde i KFS og træde ind i rollen som forstander på LTC. Han udtaler:

”Kombinationen af bibelskole og undervisning er noget, jeg har drømt om at få lov til at arbejde med gennem længere tid. Derfor er jeg også utrolig glad for at kunne starte som LTC-forstander nu. Noget af det, jeg ser allermest frem til, er at få lov til at vandre sammen med både elever og kollegaer i et så lille og nært fællesskab, som LTC er. Det rummer nogle store muligheder for at kunne dykke dybere ned i både relationen til Gud og hinanden, og så passer det også godt til min person.

Samtidig er jeg også begejstret for den kombination af teori og praksis, der kendetegner LTC. Det giver en unik mulighed for at prøve de redskaber af, som man lærer i undervisningen, og er også en meget konkret ramme for eleverne, når det handler om at være discipel af Jesus og vandre med ham.”

Vi kan leve og ånde i evangeliet

At det netop er KFS, Peter Leif skal slå sine folder i nu, er bestemt ikke en tilfældighed. Han har selv glædet sig over at være med på KFS-lejre i sin studietid, og så lægger han vægt på, at han vil nyde at arbejde med studerende i et akademisk miljø, hvor det at fordybe sig i sin tro og blive skarp på, hvorfor det også giver mening at tro i dag, er helt centralt. Og så er han vild med KFS’ vision.

”Der er noget helt centralt evangelisk i KFS’ vision, som jeg glæder mig til at skulle bære med på. En anden måde at formulere det på er, at Gud ikke beder os om at gøre noget, han ikke først har gjort selv. Vi må elske vores medmennesker, fordi Gud har elsket os først. Vi skal lære Jesus at kende og virkelig forstå dybden af hans kærlighed, før vi kan give evangeliet om ham videre til andre. Det gør også, at evangeliet er noget, vi kan leve og ånde i som mennesker, og som vi aldrig bliver færdige med.”

Det havde været federe med elever, men vi skal gribe muligheden

Selvom det ”havde været federe at starte med elever”, som Peter Leif udtrykker det, så er han fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden og kan se mange muligheder i det år, der nu ligger foran ham, lærerstaben og KFS.

”Det er på en ærgerlig baggrund, men jeg ser personligt frem til, at jeg nu får bedre mulighed for at komme godt rundt i KFS-landskabet og få mødt en masse KFS’ere.

Samtidig tror jeg også, at det her er en unik mulighed for at tænke nyt. Selvom det ikke nødvendigvis er hele posen, der skal rystes, så er der nu tid til, at jeg sammen med de andre lærere og KFS kan se på, om der er noget, vi skal gøre anderledes. I det hele taget er jeg fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden for LTC. Så nu skal vi bruge tiden på at forberede os til næste år!”.

Elsker at få sorte fingre

Peter Leif har med egne ord ”ingen særlige nådegaver inden for sport”, og selvom han er åben for det, skal der ske væsentlige forandringer med ham, før han kommer til at fortsætte den tidligere forstanders tradition med morgenløb på LTC. Han har til gengæld skruet hænderne rigtigt på. Skal han slappe af, nyder han derfor også at gå i haven, få sorte fingre i garagen eller kaste sig over madgryderne.

Peter Leif afløser den 1. august Jakob Højlund som LTC-forstander, som efter 7 års tro tjeneste drager til Norge med familien for at virke som præst. Den første tid vil Peter Leif være ansat på deltid som forstander og vil derudover færdiggøre dele af projektet ”Discipel 24/7” hos Luthersk Mission.