LTC-refleksioner: Største oplevelser

”Hvordan kan vi få forkyndt evangeliet klart og tydeligt steder, hvor det i langt højere grad er følelser, der dominerer, og ikke skepsis over for blandt andet historiciteten af evangelierne eller teodicé-problemet…”

LTC-refleksioner: Største oplevelser

Dette er anden del af en serie på tre refleksionsartikler om studentermission, bygget på oplevelserne fra to elever på KFS’ ledertræningscenter. I det følgende kan du få et indblik fra to LTC’ere, Rebecca B. Carlsen og Benjamin N. Dahl, i hvordan det opleves at gå ud på KFS’ vision: kend Jesus og gør Jesus kendt i studieverdenen.

De største oplevelser på årets sidste teamperiode

Rebecca: “Vi tog til KROP-SIND-ÅND Helsemesse, hvor ufatteligt mange forskellige mennesker stod med stande. Alt fra sjælshoroskoper, “få taget et billede af din aura”, clairvoyance til Folkekirken var repræsenteret. Det var særligt mødet med tre kvinder, som blandede religioner sammen, der gjorde størst indtryk på mig. Det var udfordrende, at det eneste argument, der for dem gjaldt, var, at det føltes rigtigt i hjertet.

Vi prøvede at spørge ind til, hvordan de kunne få religioner, der indbyrdes modsiger hinanden til alle at være sande på samme tid, hvilket igen blev besvaret med, at vi alle hver især skulle lytte til, hvilken mester vores hjerte havde lyst til at følge. Ja, det satte bare en masse tanker i gang om, hvordan vi kan få forkyndt evangeliet klart og tydeligt steder, hvor det i langt højere grad er følelser, der dominerer og ikke skepsis over for blandt andet historiciteten af evangelierne eller teodicé-problemet…”

Benjamin: “Jeg har fået mig et lille bibliotek af gode minder fra samtaler, hvor der måske gik et lille lys op for nogen af dem, jeg snakkede med omkring det her med kristendommen. Én samtale falder jeg især tit tilbage på. Jeg sad og spurgte ind til tre pigers tro i en frokostpause. Én af dem blev ved med at spørge mig, hvad jeg tænkte om det, de sagde, hvilket var sjældent. Da jeg skulle til at gå fra dem, spørger hun mig, ”hvad tror du egentlig på?” Hun vidste nok godt, at jeg var kristen, men hun ville nok gerne have uddybet, hvad det lige indebar.

Jeg tror, hun tog det til sig på en anden måde end bare noget spændende, som så mange andre jeg mødte gjorde. Men hvor hun er i dag på det punkt, ved jeg ikke. Dét er, som det også var, mens vi snakkede, i Helligåndens hænder.”

De største udfordringer

Benjamin: “Ligegyldigheden. Der var folk, der var interesserede og som meget muligt tog noget til sig, men for hver af dem var der to, som var fuldkommen ligeglade. Sådan oplevede jeg det i hvert fald. Man fik mange snakke, men ved alt for mange samtaler mærkede man bare, at folk følte jeg spildte min egen og især deres tid med den her snak.

Ellers blev det også trættende at mærke de mange fordomme, som der kan være over for kristne. De er tit meget forståelige, men det trættede mig, at jeg, hver gang jeg holdt en religionstime, skulle forklare mit syn på fx homoseksualitet eller videnskab, igen og igen. Der er bare nogle steder i samfundet, hvor verden og kristne er uenige, og dem kommer man til at stå til regnskab for på en teamperiode, hvilket kan være fedt, men man komme til at stå der mange gange!”

På fredag kan du læse Rebecca og Benjamins personlige refleksioner over deres oplevelser med evangelisation på LTC og om deres budskab til KFS’erne i Danmark.

INFO: Lidt firkantet sagt, består et ophold på LTC af skiftevis perioder med undervisning og perioder med evangelisation. I sidstnævnte perioder, rejser LTC’erne, fordelt på teams, ud på landets uddannelsessteder for at støtte op om de lokale KFS-grupper og for at søge at komme i dialog med unge mennesker om tro.