LTC-refleksioner: Med på teamperiode

”Tanken, om at man skulle til at opsøge gymnasieelever midt i deres skolehverdag for at snakke om tro, noget som for de fleste danskere ikke ligefrem er hverdagssnak, var meget skræmmende. Nu ser jeg tilbage og tænker lidt ’hvorfor?’ overfor denne frygt.”

LTC-refleksioner: Med på teamperiode

Dette er første del af en serie på tre refleksionsartikler om studentermission, bygget på oplevelserne fra to elever på KFS’ ledertræningscenter. I det følgende kan du få et indblik fra to LTC’ere, Rebecca B. Carlsen og Benjamin N. Dahl, i hvordan det opleves at gå ud på KFS’ vision: kend Jesus og gør Jesus kendt i studieverdenen.

Forventninger til årets sidste teamperiode

Rebecca: “Det, jeg mest af alt har forventet af teamperioderne, har været at blive udfordret. Mødet med andre verdensanskuelser, religiøse overbevisninger eller bare forskellige opfattelser af, hvad meningen med livet er, sætter mange tanker i gang. Ja, det både udfordrer og styrker min tro, og det så jeg frem til endnu en gang at få lov at blive kastet ud i.”

Benjamin: “Jeg er taget på LTC for at bruge et år med Jesus. Jeg havde brug for at gøre det mere praktisk og ligesom arbejde med og for Gud. Derfor besluttede jeg mig for at gå på LTC på grund af netop teamperioderne.

Tanken var god, men da jeg stod foran første teamperiode, og det hele pludselig blev virkeligt, må jeg indrømme, at det hele vendte sig i maven på mig. Jeg blev meget udfordret af en overraskende stor menneskefrygt. Tanken, om at man skulle til at opsøge gymnasieelever midt i deres skolehverdag for at snakke om tro, noget som for de fleste danskere ikke ligefrem er hverdagssnak, var meget skræmmende.

Nu ser jeg tilbage og tænker lidt ”hvorfor?” overfor denne frygt. Man kunne vel højst få et nej til en snak, men det er let at sige, men svært at hvile i.”

Mødet og samarbejdet med lokale KFS’erne

Rebecca: “Jeg synes altid, at det er opmuntrende at møde KFS’ere, der nyder deres relation til Jesus og engagerer sig i deres gymnasievenner. På denne teamperiode mødte jeg en KFS’er, der bare brændte for, at hendes venner fra klassen måtte lære Jesus at kende. Det var inspirerende at se den måde, hun var vidne på i den travle hverdag.”

Benjamin: “Der er meget forskel på de forskelige situationer grupperne står i. Er der mange i gruppen eller få, er folk engagerede, møder man meget modgang. Men det har været et privilegie at få lov at komme fra KFS-gruppe til KFS-gruppe og se, at vi er mange i KFS, selvom man nogle steder måske kun er tre, to eller færre. Jeg har nydt de kollektiver, man fik lov at være med i, at være en del af dem og blive tanket op i det kristne fællesskab.”

Mødet og samtalerne med eleverne på studiestederne

Rebecca: “Der er stor forskel på, hvor meget interesse vi møder rundt på de forskellige gymnasier. Nogle har gjort sig mange tanker om religion eller mere filosofiske spørgsmål, mens andre tydeligt giver udtryk for, at de ikke har tænkt en masse over den slags. Fælles for alle samtaler synes jeg, at det er rart at kunne få skabt en god dialog om tro, og det oplever jeg generelt en meget respektfuld og positiv indstilling over for blandt gymnasieeleverne.”

Benjamin: “Samtalerne var meget forskellige men generelt gode. Der er de mennesker, der har stødt sig på kristendommen, som vi møder og som generelt bare er sure, kritiske og sjælendt vil snakke. Men der er langt imellem disse. For det meste er folk meget mere åbne for snak, end jeg havde regnet med, og de finder det tit spændende, at vi kommer, især hvis det er i forbindelse med undervisningen. Generelt er der bare en stor tolerance, dog med undtagelser.”

På onsdag kan du læse om Rebecca og Benjamins største oplevelser og udfordringer på årets sidste teamperiode. 

INFO: Et ophold på LTC består, firkantet sagt, skiftevis af perioder med undervisning og perioder med evangelisation. I sidstnævnte perioder, rejser LTC’erne, fordelt på teams, ud på landets uddannelsessteder for at støtte op om de lokale KFS-grupper og for at søge at komme i dialog med unge mennesker om tro.