LTC-ophold vel afsluttet

Efter ni måneder er 14 unge mennesker nu draget videre med et LTC-ophold i baggagen.

LTC-ophold vel afsluttet

I onsdags (8. maj) stod LTC’erne trætte op. De havde holdt afslutningsfest tirsdag aften, som var deres sidste på LTC-opholdet.

De ni måneder har været begivenhedsrige, med 7 praktikuger i Danmark, 3 praktikuger i Israel og 24 uger på skolen. De syv praktikuger har budt på adskillige besøg på skoler, hvor eleverne har talt med et væld af studerende om Jesus, og hvorfor han har relevans for mennesker i dag. Der har været stor efterspørgsel på skolerne, og derfor har flere af eleverne også holdt oplæg på skoler uden for praktikugerne.

Det gælder for eksempel Lars Boje Sønderby Jensen og Conrad Elmelund Petersen, der den 9. april var i Herning for at svare på spørgsmål til den kristne tro og holde religionsoplæg. Undervisningen sluttede halv fire, men en gruppe spørgelystne og oprigtigt nysgerrige studerende blev hængende – nogle helt til klokken seks – for at stille yderligere spørge og tale om troen.

”Der var en knægt, som egentlig var rigtig glad for at tale med os, for han sagde, at det var rart at møde nogle, som rent faktisk kunne forsvare sig med rationelle argumenter. Det virkede til, at det gjorde et indtryk på ham,” sagde Lars efter besøget.

Mange af dem, der blev efter timen, var nysgerrige, fordi de ikke forstod Lars og Conrads verdensbillede, som lå langt fra deres. Og de to LTC’eres oplevelse var, at den sårbarhed, de turde at give udtryk for, betød, at de studerende også turde at stille spørgsmål til nogle ting i deres eget liv.

”Det, der betyder noget for folk, er, når man fortæller den personlige historie fra sit eget liv. Også kærlighedsforståelsen er mange gange det, der rører folk. At Jesus giver afkald for at elske os mennesker helt indtil døden, og at det også er det, vores seksualitet handler om,” forklarer Conrad om besøget i Herning.

Sådanne historier er der mange af fra de seneste ni måneder.

To af de såkaldte missionweeks blev også gennemført med LTC’ernes deltagelse. I november var det i København, hvor mange gode snakke og efterfølgende Uncover-grupper blev nogle af resultaterne. Senest var det missionweek i Odense, hvor alle arrangørerne kom i modvind på grund af en mediehistorie. LTC’erne deltog blandt andet i kollegiemission, som gav mange samtaler med folk.

Også turen til Israel gav eleverne på KFS’ højskole mange øjenåbnende erfaringer.

Konklusionen må være, at LTC’ernes indsats igen i det forløbne skoleår har udgjort en uvurderlig del af KFS’ arbejde. Det har mange KFS’ere især på landets ungdomsuddannelser også erfaret gennem den sparring i øjenhøjde, de har fået af de jævnaldrende LTC’erne.

I den kommende tid skal de ansatte på LTC forberede næste års hold, og de glæder sig allerede til at få et nyt hold LTC’ere ind på skolen!