Gode oplevelser på første teamperiode

LTC’erne vendte glade og trætte hjem fra første teamperiode, hvor eleverne som noget nyt ikke selv skulle holde religionsoplæg, men blot se det i praksis. De glæder sig til selv at prøve kræfter med det selv på næste teamperiode efter blot to uger på skolen.

Gode oplevelser på første teamperiode

KFS’ Ledertræningscenter, LTC, sendte de 13 elever afsted på de første teamperiode i den første uge i september. Som noget nyt skulle eleverne blot overvære sekretærer og volontører holde oplæg i religionstimer og ikke selv holde det. De vendte tilbage med en masse gode erfaringer, som de kan bruge, når de tager af sted igen for selv at prøve kræfter med religionsoplæg efter blot to uger på højskolen i Ødsted.

Mie Frederikke Bauer fra Sydteam (på billedet ovenfor) og Ole Kjærgaard Madsen fra Østteam (på billedet nedenfor) fortæller her om deres oplevelser.

Hvordan var det at være af sted på første teamperiode?

Mie: 
”Jeg synes, det var fedt. Men jeg syntes også, det var hårdt i starten. Jeg kunne godt mærke, at der var meget nyt, og det var lidt overvældende at skulle stå og snakke med så mange mennesker i løbet af en dag. At føle at man skulle være meget på i løbet af sådan en dag.”

”Jeg synes, det var nemmere at komme i snak med folk, end jeg havde forventet, på den måde var det også en positiv oplevelse, jeg gik hjem til vores værtsfamilie med den første dag. Men også pænt smadret i hovedet. Det var superfedt. Det var et dejligt team, jeg var af sted med, med god stemning og gode til at bakke hinanden op. Så jeg synes, der var plads til, at man kunne være der.”

Ole:
”Jeg synes, det var meget spændende, udfordrende og udviklende. Jeg havde ikke de store forestillinger om, hvordan det hele kom til at foregå, men det var bare rigtig spændende at stå derude. Jeg følte virkelig, at jeg blev udfordret og allerede på den uge her, lærte man en helt masse om, hvordan man møder gymnasieelever.”

Er der en særlig oplevelse, du vil fremhæve?

Mie: 
”Den bedste oplevelse, jeg havde, var, at jeg på den sidste dag fik lov til at snakke med to piger i en time og et kvarter. Det startede egentlig ud med et rimeligt stort spørgsmål: hvad er meningen med livet? Og så tog vi den derfra. Vi snakkede om alt muligt: hvem Jesus var, er Bibelen sand og forskellige spørgsmål, som vi havde en god dialog over, synes jeg.”

”Det startede ud med, at især den ene, som var ateist, var ret afvisende over for Bibelen. Men efterhånden blev vi enige om, at der var nogle ting, der stemte overens med det, vi troede på. Og outputtet, hvis man kan sige det sådan, blev, at de gerne ville være med i en åben bibelstudiegruppe. Hvilket jeg synes var lidt overraskende, men også mega fedt. At se at de faktisk fik mere interesse, efter vi havde snakket sammen. Det var mega opmuntrende og utrolig vildt at se, at det kan ske i løbet af så kort tid.”

Ole:
”Jeg var på et gruppebesøg. Det synes, jeg var godt. Det var udfordrende, hvordan man skulle opføre sig, og hvordan man skulle opmuntre og vejlede gruppen.”

Hvad tænker du om det at være med til et religionsoplæg?

Ole:
”Det, tænkte jeg, var meget spændende. Jeg glæder mig til, at jeg skal stå der, fordi man har en helt særlig mulighed for at sige noget til gymnasieeleverne og få delt sit vidnesbyrd. De er jo ligesom tvunget til at høre på en, og det er faktisk rigtig fedt egentlig. For så har man muligheden for at fortælle, hvad det er Jesus gør for en, og hvordan man ser på livet.

Mie:
”Jeg er meget spændt på, hvordan det bliver med religionsoplæggene, men jeg glæder mig.”