Gode nyheder fra LTC: Vi er tilbage!

Efter en ufrivillig – men velsignet – pause, er der nu gode nyheder fra KFS’ høj- og bibelskole: Der bliver et LTC-hold næste år! Det står allerede nu klart efter 1. ansøgningsfrists udløb, hvor holdet blev fyldt næsten op.

Gode nyheder fra LTC: Vi er tilbage!

Spændingen dirrede i luften på LTC igennem hele januar. ’Er det mon nok?’ ’Har vi gjort alt, vi kunne?’

Som noget nyt er ansøgningsprocessen til LTC i år delt op, så ansøgningerne behandles i to puljer med frist henholdsvis 31. januar og 25. april, hvilket giver mulighed for, at kommende elever allerede tidligt på året kan få klarhed over, om de er blevet optaget.

Så efter måneders forberedelser, nytænkning, reklamefremstød og alle de besøg rundt i KFS-landet, der kunne klemmes ind midt i denne restriktionsfyldte tid, var det i januar endelig blevet tid for LTC og LTC’s forstander, Peter Leif Mostrup Hansen, til at se, om der nu også kom nogle ansøgere til det kommende LTC-hold. Og det gjorde der:

”Det er sjældent sindsoprivende at tjekke mail, men i januar måned har det virkelig været en sand fornøjelse med de mange ansøgninger, der løbende er tikket ind. Allerede nu har vi optaget så mange elever, at vi har nok til at danne et helt hold. Det er altså gode nyheder!”

En stor velsignelse fra Gud

Efter et år uden elever, er det, som Peter Leif selv udtrykker det, en ”stor velsignelse fra Gud, at LTC nu igen virkelig får luft under vingerne.” For ham giver det også en ro ind i forberedelserne det kommende halvår, inden det nye team på LTC – Peter Leif, Jesper Smed Risbjerg, Nanna Gummesen Ellerbek og Christina Schulz– endelig kan byde det kommende LTC-hold velkommen til august:

”Nu kan vi virkelig se fremad. I første omgang glæder jeg mig til, at vi bliver samlet til maj, når Jesper begynder så småt og Nanna kommer tilbage fra barsel. Og når vi har fået strikket de sidste dele af skoleåret sammen, så bliver det en sand fornøjelse at tage imod det nye hold elever og følges med dem gennem deres LTC-ophold.”

Balancen er blevet justeret

I løbet af efteråret er tiden blandt andet blevet brugt på at få sat ord på og undersøge, hvad der gør et LTC-ophold godt, og hvordan det kan blive endnu bedre. Som et led i dette lavede man fra LTC’s side blandt andet en spørgeskemaundersøgelse, og de mange gode besvarelser har Peter Leif og teamet haft stor glæde af i forberedelserne frem mod de kommende år:

”Vi er utroligt taknemmelige for de mange besvarelser, vi fik! Det har været et meget brugbart værktøj i forberedelserne til de kommende år på LTC.

En af de ting, som undersøgelsen viste, var, at LTC generelt har et godt ry, og at LTC’s tilbud er attraktivt for rigtig mange – ikke mindst i gymnasiealderen. Det glæder os.

Vi har derfor heller ikke vendt alt på hovedet, men vi har justeret balancen mellem læring og fællesskab på skolen, de intense teamperioder og oplevelserne ude i verden, så sammenhængen mellem de enkelte elementer i et LTC-ophold er endnu bedre.”

Flere oplevelser ude i verden

Et af de steder, hvor der er blevet justeret, er antallet af udlandsrejser, så eleverne det kommende år får lov til at opleve og tage del i det kristne studenterarbejde i både Israel, Montenegro og Grønland.

Det betyder også, at der er blevet skruet en lille smule ned for antallet af dage på teamperiode, hvor LTC’erne er ude på gymnasier for at holde religionstimer og på andre måder gøre Jesus kendt. For Peter Leif er det dog vigtigt at understrege, at de stadig er en essentiel del af et LTC-ophold, da det ”blandt andet er her, vores elever har mulighed for at omsætte undervisningen til praksis i mødet med både gymnasieelever og KFS’ere. Vores undersøgelse viste også, at netop denne her balance mellem undervisning og praksis er noget af det, der giver lyst til at tage på LTC ”

Stadig få ledige pladser

Selvom de fleste pladser til det kommende LTC-hold nu er optaget, så er der stadig enkelte ledige pladser tilbage. Hvis du tænker, at LTC måske kunne være noget for dig, kan du finde ansøgningsskemaet på LTC’s hjemmeside, hvor du også kan læse meget mere om, hvad LTC er for et sted, og hvad du kan forvente af et ophold der. Den næste – og sidste – ansøgningsfrist for det kommende år er den 25. april med svar senest den 10. maj.

Du er også altid meget velkommen til at tage fat i LTC’s forstander Peter Leif, hvis du har nogen spørgsmål. Han kan kontaktes på peterleif@kfs.dk.