Bag om LTC-teams: Forskellighed, sammenhold og McDonald’s mad

Det giver et sug i maven, når elever fra KFS’ ledertræningscenter, LTC, står foran en gymnasieklasse og deler tro. De står dog aldrig alene. Kom med indenfor på et LTC-team.

Bag om LTC-teams: Forskellighed, sammenhold og McDonald’s mad

At tale om tro er ofte en privat sag, men som elev på LTC stiller man sig offentligt frem.

Det kan godt føles meget intimiderende, og derfor står man heller aldrig alene.

Fordelt i tre teams er de 15 elever nu igen taget ud i hver deres del af landet med den altid klare mission: at dele evangeliet og snakke om tro med folk på gymnasierne.

Forskellighed på teamet er en styrke

Vi har spurgt Niels Peter Christensen fra årets Østteam om at forklare, hvad det vil sige at arbejde i teams på LTC.

”Inden teamperioderne bruger vi tid på at lære hinanden godt at kende på teamet, så vi er bevidste om indbyrdes styrker og svagheder og således bedre kan støtte hinanden,” fortæller han.

”Vi har oplevet, at vores indbyrdes forskellighed på teamet er en kæmpe styrke for teamets dynamik,” siger han og uddyber, at hvad én på teamet finder udfordrende kan sagtens tænkes at være en smal sag for en anden på teamet.

”Helt konkret har vi lært hvem, der bedst kan lide at stå i stand og snakke med dem, der henvender sig, og hvem, der har det bedre med at gå rundt og være ‘opsøgende’ ift. samtaler. Således komplimenterer vores forskelligheder hinanden,” fortæller han.

Godt sammenhold og en daglig dosis McDonald’s

Anders Kjærgaard er ligeledes LTC’er på Østteam og forklarer vigtigheden af at have et godt socialt sammenhold på teamet.

”Vi prioriterer at fungere indbyrdes og have kærlighed til hinanden, så folk fornemmer, at det er godt at komme i KFS og ser, hvor godt et kristent fællesskab kan være,” fortæller han.

Han forklarer, at for at have det godt socialt på teamet, er det vigtigt at snakke ud om alle de udfordrende situationer på gymnasierne, at bearbejde og evaluere efter skolebesøgene – så man bedre er i stand til at hjælpe hinanden.

Samtidigt er det også vigtigt at have lidt alenetid hver dag for at kunne lade op. Tiden bruges her på en lille lur, en rolig gåtur, en god bog eller lignende.

”Derudover er det også vigtigt for Østteam, at vi får vores daglige dosis McDonald’s mad, så den skal lige klares i løbet af dagen,” fortæller han.

En ny teamperiode er i gang

Netop nu har Østteam endnu engang pakket bilen og er kørt fra Jylland til Sjælland på teamperiode. Denne gang har de religionstimeoplæg med i bagagen.

”De fleste af os glæder sig. Nu har vi fået en smag på, hvad teamperiode går ud på, og denne gang skal vi tilmed holde religionsoplæg, så det bliver rigtig spændende,” fortæller Anders.

Han fortæller, at det bliver dejligt at mødes med nogle af de samme KFS’ere, som de mødte sidste gang og fortsætte samtalerne med dem.

Og som en god krølle på halen slutter han:

”Vi er i forventning til, at Gud ønsker at bruge os endnu engang, og det er spændende at se, hvilke opgaver han har lagt til rette for os – det skal nok blive godt.”