Alle 15 elever på LTC fortsætter på Overbygningen

Et nyt halvår på LTC er begyndt. Vi har spurgt to LTC’ere, hvorfor de tager Overbygningen med, og hvad de glæder sig mest til.

Alle 15 elever på LTC fortsætter på Overbygningen

Den 3. januar begyndte en lysten rumsteren på KFS-centeret i Ødsted. Alle 15 elever på LTC vendte nemlig tilbage til skolen efter juleferie, og det betød glædelige gensyn. Med et efterår fyldt af undervisning, 5 ugers teamperioder ude i KFS-land og opbygning af et godt fællesskab på holdet, er udgangspunktet for det næste semester på skolen rigtig godt.

To af LTC’erne svarer her på, hvorfor de har valgt at tage Overbygningen med:

Kristina Nørgaard Schou Pedersen: ”Jeg havde egentlig kun regnet med at skulle gå på LTC indtil jul (basis), men bare efter den første halvanden måned kunne jeg godt se, at fem måneder ikke var nok. Jeg er vild med at lære mere om Gud og mennesker – både gennem undervisningen og gennem vores teamperioder – og det ville jeg gerne lære endnu mere om. Så har fællesskabet nok også spillet en rolle – det er simpelthen nogle skønne mennesker jeg får lov at bruge min hverdag sammen med, og det var jeg heller ikke klar til at sige farvel til.”

Nikolaj Nørgaard Bach: ”Allerede inden jeg startede på LTC ønskede jeg at fortsætte på overbygningen. Jeg tænkte, at et halvt år ekstra af mit liv var godt givet ud, hvis jeg gerne ville bygge videre på mine allerede gode relationer til de andre elever, så vi kunne lære hinanden endnu bedre at kende. Samtidigt har jeg på overbygningen mulighed for at få endnu mere kompetent undervisning ift. til dét, jeg ønsker skal betyde mest i mit liv, hvilket er min tro. I løbet af basis er jeg bestemt ikke blevet skuffet, hvorfor jeg hellere end gerne fortsætter på overbygningen.”

Dybere relationer, mere læring og masser af tid til Gud

Overbygningen er, som navnet indikerer, skruet sådan sammen, at den bygger videre på Basis-forløbet. Samtidig tilføjes der indhold som bl.a. nye fag, større ansvar i lederopgaver og teamperioder i udlandet. Her fortæller Kristina og Nikolaj, hvad de glæder sig mest til.

Kristina: ”Det lyder måske lidt fluffy, men jeg glæder mig til at se, hvor jeg ender. Da jeg begyndte på LTC havde jeg ikke forestillet mig, hvordan min relation til Gud og de andre og hvordan jeg selv ville forandre mig, men jeg er virkelig vokset – og det samme er relationerne. Så jeg glæder mig til at se, hvad et lille halvt år mere med fordybelse, rejser og masser af Jesus vil bringe med sig.”

Nikolaj: ”På overbygningen glæder jeg mig til at få ‘bygget oven på’, sjovt nok. Basis er på nogen måder meget grundlæggende, mens jeg her på overbygningen kan få mere tid til at fordybe mig i selvvalgte emner. Derudover er der også udlandsturen til hhv. Paris og Montenegro at se frem til!”

Det rækker længere end et semester

Så LTC-holdet er klar til at møde hverdag, undervisning og udfordringer, mens de lærer hinanden, dem selv og Gud bedre at kende. Jakob Højlund, der er forstander på LTC, er begejstret over at alle elever har valgt at fortsætte. Han siger: ”Det er særdeles glædeligt, at alle 15 LTC’ere fortsætter på Overbygningen. Det betyder både at vi kan nå endnu flere mennesker med evangeliet, når vi er ude i landet – og udlandet her i foråret! – og at LTC’erne får endnu mere tid til at fordybe sig i Guds ord, og at Helligånden kan arbejde med dem og forme dem. Og hele den proces sætter vigtige spor for resten af livet!”

Vi glæder os i KFS til at følge eleverne i de kommende måneder. Hvis du gerne vil følge mere med i LTC’ernes hverdag, kan du jo like LTC’s facebookside -her postes løbende opdateringer og hverdagsglimt fra livet på skolen og teamperioderne.