Kaffe, kakao og bibelvers i Skive

Fredag den 29. november delte 5-6 KFS’ere kaffe og kakao ud om morgenen. Gruppen havde sat bibelvers på kopperne, og der var en positiv respons.

Kaffe, kakao og bibelvers i Skive

Eskil Lyngsøe Poulsen var en af de KFS’ere, der delte kaffe og kakao ud på sit gymnasium den 29. november. Han er 19 år gammel og går i 3.g på Skive Gymnasium.

Hvad gjorde I helt konkret?
”Vores gruppe på 6-8 faste KFS’ere prøvede sidste vinter at få en tradition stablet på benene, hvor vi en morgen delte kaffe og kakao ud til folk ved gymnasiets hovedindgang. En tradition indebærer naturligvis gentagelse, så vi gjorde det igen i år.

Torsdag den 28. november mødtes vi om aftenen i byens missionshus og gjorde klar og hyggede. Vi skulle klistre forskellige bibelvers på 360 plastickopper og aftale det praktiske inden dagen efter.

Om morgenen om fredagen startede vi dagen med bøn og kaffebrygning og drog så derefter ud til gymnasiet i rigtig god tid, inden nogen andre elever var ankommet. Her stillede vi op lige inden for hovedindgangen og var klar til at modtage gymnasiets 900 elever.

Vi spurgte folk, når de kom ind, om de kunne have lyst til en kop kaffe eller kakao på sådan en kold morgen, og det var et tilbud langt størstedelen af de forbipasserende tog imod. Vi havde lavet et stort og tydeligt skilt foran os, hvor der selvfølgelig med fede typer stod KFS.”

Hvorfor gjorde I det?
”Vi gjorde det, fordi vi som KFS-gruppe har som målsætning, at ALLE på gymnasiet i løbet af dette år skal vide og finde ud af, hvem og hvad KFS er. Og så var det jo en oplagt mulighed for at komme ud og møde folk og fortælle dem om os selv.

Vi gjorde det selvfølgelig også, fordi vi jo ønsker at folk skal lære Jesus at kende, og derfor havde vi sat forskellige gode bibelvers på kopperne.”

Hvad sagde folk til jer/hvad var deres respons?
”Vi oplevede – uden at pynte på det – ikke andet end positive reaktioner. Lige fra starten havde skolen været meget positiv og behjælpelig med arrangementet, og kantinen havde endda stillet ekstra borde til rådighed. 

Generelt smilede folk og tog en kop med ud i klasserne, men nogle stoppede også op for at høre om, hvorfor vi gjorde dette, og om hvad vi egentlig troede på.

For eksempel kom en klassekammerat hen til Rebekka, en af KFS’erne, og sagde: Nu er det her vist et godt tidspunkt til at stille dig et kristent spørgsmål. Tror du egentlig ikke på Big Bang, Rebekka? Så måtte hun lige holde en pause fra kaffeopskænkningen og snakke med sin klassekammerat.

På et andet tidspunkt kom en fyr hen til os og sagde: Jeg vidste egentlig godt, at der er noget, der hedder KFS, men hvad laver I egentlig, når I er samlet?

Så generelt en stor positivitet og nysgerrighed omkring projektet. Og det var jo dejligt – det var lige, hvad vi havde håbet på.”

Hvordan reagede folk på, at der var bibelvers på kopperne?
”Vi hørte for eksempel en pige, som læste verset på sin kop højt: Du er dyrebar i mine øjne, højt agtet og jeg elsker dig. Hendes umiddelbare reaktion var: Gud elsker mig! Det er da lækkert! Hvad har du fået på din kop? (henvendt til sin veninde).

Senere på skoledagen lå disse kopper naturligvis også bare smidt rundt omkring. Og det var jo kun godt, at de ikke alle kom i skraldespanden, for lige inden en historietime kom der også en dreng fra min klasse hen til mig og sagde: Jeg skal da lige love for, at I har fået spredt Guds kærlighed ud over det hele på skolen i dag. Og det skal tilføjes, at han ikke var ovre og få kaffe og kakao fra morgenen af.

Reaktioner som disse var for fede og gav nærmest lyst til at gentage eventet fredagen efter.”

Var det svært på den måde at bekende kulør som KFS’er?
”Man var før arrangementet selvfølgelig nervøs for folks reaktioner, men da vi først kom i gang glemte man det hurtigt. Når man først oplevede, at folk virkelig blev glade, når de kom forbi, var det ligesom lidt ligegyldigt, hvad de tænkte.

Her var det også vigtigt, at vi var så mange – 5-6 stykker – til at dele ud af kaffe og kakao. Så følte man sig virkelig som en gruppe, og det styrkede fællesskabet helt vildt.”

På gymnasiets Facebookside blev den gode gerning omtalt i positive vendinger:

Fredag morgen delte Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) gratis kakao og kaffe ud til eleverne på Skive Gymnasium & HF. Alle der har lyst til at deltage i KFS kan mødes hver torsdag i spisefrikvarteret og snakke om Gud og religion. KFS havde besluttet at dele kakao og kaffe ud, da de havde en god oplevelse med det sidste år, og de oplever, at det skaber både god stemning, men også at der bliver åbnet lidt mere op for mulighederne til at snakke om tro.

”Det er virkelig lækkert at føle sig så accepteret af hele skolen, og alt dette har virkelig været med til at komme nærmere vores målsætning; at alle på Skive Gymnasium til sommer skal vide hvad KFS er,” afslutter Eskild.