Den nordligste lokalforening

På Hotel Aalborg mødes en gruppe unge hver anden tirsdag i måneden til et oplæg om tro. Kom med nordpå i tredje afsnit af #kendvoresKFS turen rundt til lokalforeningerne i KFS.

Den nordligste lokalforening

Af Lars Breum Petersen, tidl. KFS-volontør i nord

Det er de vigtige og hverdagsrelevante emner, som er på plakaten, når der er Fælles-KFS i Danmarks nordligste KFS-lokalforening – KFS Aalborg.

En gruppe af vidt forskellige unge samles fra et område, der strækker sig fra Vesthimmerlands Gymnasium i Aars til de forskellige gymnasier helt op til Frederikshavn. Både unge, der tror på Jesus, og unge, der ikke tror, er med.

Klogere på troen

Det, der binder flokken sammen, er lysten til at blive klogere på troen og blive udrustet til at tage den med i en hverdag på gymnasierne, hvor man går blandt mennesker med et andet syn på livet.

Godt udstyret med kaffe og isvand starter aftenerne med en leg, en bøn, en sang eller en kombination af de tre. Det er medlemmer af bestyrelsen, der på skift guider igennem aftenens program.

Til møderne søger man altid at ramme et tema, som berører nogle af de spørgsmål, man kan gå med omkring Gud, tro og livet – som kristen – eller som gymnasieelev i det hele taget.

Sidste skoleår var fokus på at besvare Ateistisk selskabs spørgsmål: Hvorfor tro på en Gud? Dette blev dækket på mange forskellige måder med oplæg om evangeliernes troværdighed, treenigheden, og om man kan bevise Guds eksistens ud fra mirakler.

Samtalen prioriteres

For at sikre at aftenerne giver input til hverdagen på studiestederne er det en prioriteret, at alle oplæg indeholder spørgsmål til samtale. Her prøver man sammen at omsætte det, man har hørt, til egen kontekst.

Efter oplæggene har der typisk været plads til at spille et spil over et stykke kage og en kop kaffe, og dette har ofte bragt en forlængelse af snakken om oplægget med sig. Oplægsholderen tager sjældent hjem som den første, for oplægget skal lige snakkes igennem og uddybes med et par særligt interesserede.

Med til møderne er også KFS-sekretær Jan Pahus Nissen og KFS-volontøren, som prioriterer at være med hver gang, fordi de gerne vil være sammen med dem, der kommer i Fælles-KFS, og stille sig til rådighed til en samtale.

Et nyt spændende skoleår

Et nyt skoleår er nu undervejs og de vigtige emner står også i kø i denne omgang.

Senest handlede oplægget om ”Human trafficking og en god Gud.” Diskussionen gik på, hvordan Gud kan tillade den slags, og hvordan han kan sætte ofrene for human trafficking fri på krop og sjæl?

Alt i alt endnu en spændende aften i KFS’ nordligste lokalforening.


KFS er en medlemsorganisation med 14 lokalforeninger over hele landet. Vi vil besøge dem alle her på kfs.dk.

Du kan også blive medlem af KFS og støtte din lokalforening. Klik på “Bliv medlem” her på siden.