Vi kan alle være sjælesørgere for hinanden

Glimt fra Hørt! 2020

Vi kan alle være sjælesørgere for hinanden

I weekenden 21.-23. februar inviterede KFS til Hørt!, som er én af KFS’ mindre, men for mange deltagere rigtig betydningsfulde lejre. På lejren får deltagerne undervisning i blandt andet sjælesorg, Gudsbilleder og samtaleteknikker.

Helene Bak Nygaard var både underviser og medarrangør, og før deltagerne rejste hjem søndag eftermiddag, fangede hun to deltagere til en lille snak om, hvordan de oplevede at være på Hørt!.

Ingeborg Kristoffersen, som går på HF på Campus Vejle fortæller, at det først og fremmest har været virkelig godt med undervisningen og samtalen på lejren: ”Vi har brugt tid på at snakke med hinanden om alt muligt, blandt andet om det med, hvordan man passer på sig selv, og vi har talt om, hvordan man kan bruge undervisningen, når man kommer hjem. Det har været virkelig godt.”

Trygt fællesskab

Ingeborg fremhæver fællesskabet på en særlig måde: ”Noget af det allerbedste er at være afsted og være sammen i et kristent fællesskab, hvor det er trygt at være. Det er en virkelig god ramme for at kunne modtage noget undervisning – og også for at kunne tage det ind over sit liv og finde ud af, hvordan man kan bruge det, man har lært om.”

Mads Hedegaard, som går i 3.g på Viborg Handelsgymnasium, fremhæver også undervisningen på lejren: ”Det med sjælesorg, Gudsbilleder og vores egne livshistorier er ikke emner, der så tit kommer op eller bliver talt så meget om. Det var megafedt og meget aktuelt. Det var også fedt at være så få. Vi var kun 12, og det har gjort, at man lærer hinanden lidt bedre at kende; man bliver mere åbne overfor hinanden, og man kan få nogle rigtig gode snakke.”

Konkret undervisning – og en opfordring

Mads oplever også, at oplæggene på lejren har været meget brugbare: ”Især det med samtaleteknikker var godt: vi lærte, at man skal være bedre til at lytte til hinanden – at det er vigtigt at kunne fordybe sig i en samtale, og hvor meget det betyder for en anden person, at man tager sig tid til en samtale. Og så fik jeg meget ud af det med, at man skal passe på sig selv. Man skal passe på sig selv, før man kan passe på andre.”

Ingeborg peger på undervisningen om sjælesorg som noget særlig fint: ”Jeg synes, det var godt at få nogle konkrete ord på hvad sjælesorg egentlig er for noget, for det bliver nemt et lidt fluffy begreb, som man måske ikke helt ved, hvad er.”

Mads er helt enig med Ingeborg: ”Jeg har ofte en oplevelse af, at sjælesorg kun er noget, der foregår ved kristne arrangementer, hvor der tilbydes forbøn, samtale og sjælesorg. Men i virkeligheden kan vi alle sammen være sjælesørgere for hinanden.”

Mads tilføjer med et smil: ”Måske er det også, fordi jeg er dreng – det er ikke noget, drenge normalt snakker om, så det er megarelevant at blive mindet om, at vi faktisk også godt kan have nogle vigtige samtaler kørende. Så det er lidt ærgerligt, at der ikke kom flere drenge på lejren og tager det med sig hjem!”

Hermed en opfordring til drengene! – for der er nemlig Hørt! igen næste år. Følg med på kfs.dk/hort eller på KFS’ Facebookside.