Temaeftermiddag om stress og hvile

Johanna, Maja og Lines oplever en travl gymnasiehverdag, og temaeftermiddagen søndag på Discipeltræf gav dem relevante redskaber til et balanceret studieliv.

Temaeftermiddag om stress og hvile

Søndag eftermiddag på Discipeltræf var afsat til en temaeftermiddag med overskriften: Kaldet til at leve et balanceret liv som kristen. Margunn Dahle fra Norge, som skulle have talt om balancen i et travlt studieliv, blev syg lige op til lejren. Ellen Esmarch Pedersen trådte til og havde to dage til at forberede sig. På trods af den korte forberedelsestid blev det en udbytterig eftermiddag med konkrete råd til lejrdeltagerne.

Johanna Vevest Hansen, Bornholms gymnasium 1.g (til højre)

Hvad synes du om temaeftermiddagen?
”Jeg synes, det var godt, og hun ramte et centralt punkt.”

Så det er noget, du oplever er aktuelt for dig?
”Ja. Og at det er noget, jeg møder omkring mig, og nogle af de ting, man godt kan mærke i sin hverdag. Altså det der med, at man har mange afleveringer for, lektier, og man skal egentlig også til LMU om aftenen, og man skulle vist også lige lave en andagt. Jeg synes, hun ramte godt og gav nogle gode råd til os.”

Maja Kofod Pedersen, Hillerød Gymnasium 2.g (til højre)

Var der noget af det Ellen sagde, som du bed særligt mærke i?
”Hun havde nogle gode råd til, når man er stresset. Der synes jeg faktisk, at det var meget fedt, at hun også kom med Bibelen, hvor Gud i begyndelsen skabte verden på seks dage og hvilede på den syvende. Fordi jeg ved, at jeg glemmer det med at få hvilet ud. Og min mor siger ”du skal huske at hvile i weekenden, og ikke lave så meget,” så man efter en lange uge lige kan slappe af. Det, synes jeg, var meget fedt at hun tog det med at det gjorde faktisk også. Så er det okay at sige nej, for Gud han hvilede.”

”Jeg synes, det var meget fedt, selvom hun ikke havde haft så meget tid til at forberede sig. Og meget passende til gymnasieelever. Det var faktisk lige det som alle går med.”

Line Enevoldsen, Hillerød Gymnasium 2.g (til venstre)

Oplever du selv i dit liv, at du kan være stresset?
”Ja meget! Jeg synes, at gymnasiet – især når man kommer i 2.g – det fylder meget. Når det hedder otte til fire hver dag, og så afleveringer, lektier, fritidsaktiviteter og LMU, og hvis man også lige skal have tid til at være sammen med veninderne, så er der bare ikke rigtig tid til så meget andet.”

Har du oplevet, at der har været perioder, hvor du har været stresset, og har oplevet de symptomer, Ellen talte om?
”Jeg er meget utilpas, hvis jeg kan mærke at jeg laver for meget. Og jeg kan bare mærke at min lunte er meget kortere end den eller ville have været.”

Oplevede du så, at der kom nye perspektiver på det, og nogle gode redskaber?
”Ja, det synes jeg. Mange af de ting, hun sagde, det var ting, jeg godt tænker, at man kan bruge, og jeg kan 0prøve at se om fungerer. Det tænker jeg, at det gør. At prøve at lade være med at sige, at man skal læse den her opgave igennem ti gange, og så måske bare læse den igennem et par gange – for det tager jo også meget tid at skulle rette sine opgaver – at alting ikke skal være perfekt hele tiden.”