Tak for hjælpen!

Læs her, hvordan ASSIST blev til både venskaber og velsignelse i sommerferien

Tak for hjælpen!

Af Christine Plesner

I uge 27 skete der noget ganske særligt, da ca. 30 KFS’ere lagde bøgerne på hylden og trak i malerdragter og havehandsker. Der var nemlig Assist – en uge, hvor studerende i dagtimerne lavede praktisk arbejde for beboere i Hillerød, som havde brug for hjælp. Vi klippede hække, gjorde hovedrent og ryddede op. I år aflagde vi det lokale plejehjem et besøg og oplevede, hvor meningsfuldt det var. Om aftenen delte vi liv og tro med hinanden og fik nye venner.

Men Assist handler ikke om arbejde eller almisse. Nej, Assist er en uge, der dufter af Guds velsignelse. For bag en nyklippet hæk er et menneske, der har vist mod til at tage række ud efter en udstrakt hånd og lade os ind i sit hjem. Bag de mange hække bor mennesker, der spejler sig i hidtil fremmede naboer, som også har vist mod til at få hjælp. Måske har den anden en mørkere hud, en accent eller fremmede vaner. Assist kan få to eller flere til at spejle sig i hinanden og nedbryde barrierer, som førhen skabte utryghed i området Hillerød Øst. Venskaber opstår på tværs af hække og hegn og gør en verden til forskel.

Når lokalbeboerne siger, at “en uges Assist sår frø, som vokser hele året”, så er det svært ikke at fornemme et glimt af Kristus – når vi med vores hænder og nærvær får lov til at være vidnesbyrd om, hvad Gud gør i os.

Igen i år skete der det magiske, at da et hold af gavmilde KFS’ere gav en uge af deres liv, piblede det frem med lokalbeboere i Hillerød Øst, som mere og mere ihærdigt ville hjælpe til. Gavmildhed avler gavmildhed, og det er en velsignelse at få lov til at bidrage til!

Sæt kryds (formentlig) i kalenderen i uge 27 næste år, hvor Assist vender tilbage!