STiK2016 var Jesuscentreret

Johanna Lønborg Andersen og Andreas Villumsen fortæller om deres oplevelse på STiK, KFS’ sommerudrustningslejr for gymnasiale studerende.

STiK2016 var Jesuscentreret

STiK adskiller sig fra andre KFS-lejre blandt andet ved at bestå af mere intens undervisning. Johanna Lønborg Andersen fra Silkeborg, som begynder i 3.g efter sommerferien, og Andreas Villumsen fra Kibæk, som begynder i 2.g til august, fortæller her om, hvordan det har været for dem at være på STiK2016.

Hvad gør STiK til en anderledes lejr?

Johanna: ”På STiK er det mere Jesus, der er i centrum. På Påskelejr og Discipeltræf er Jesus selvfølgelig også i centrum, men der fylder fællesskabet halvdelen, føler jeg. Det er fifty/fifty, hvorfor jeg kommer – både for Jesus, men også for at se mine efterskolevenner. Men her var det 100 procent bare for at høre om Gud og have fokus på ham.”

Andreas: ”Jeg synes, det er vildt fedt på STiK, at det er koncentreret undervisning og ikke bare forkyndelse, for der er en forskel på forkyndelse og undervisning. Og her har det bare været undervisning til at blive fyldt på. Man bliver også fyldt på i forkyndelse, men her kommer man bare ned og får en basal grundviden og lærer Gud at kende gennem det, han siger om sig selv i Bibelen.”

(Johanna Lønborg Andersen og Andreas Villumsen)

Hvad har været noget af det bedste?

Johanna: ”Undervisningen. Jeg synes, det har været fedt at dykke mere ned i frelsen, end man lige umiddelbart gør. At man går ind til benet med frelsen. Og også i apologetik, at få nogle begreber på, hvad man kan blive ramt af ud i livet, så man har en basisviden.”

Andreas: ”Jeg synes, at undervisningen har været vildt god. Det har været Jesuscentreret, og det er virkelig vigtigt for undervisning, mener jeg. Og det har det virkelig været. Der har været en rød tråd igennem det hele. Og det har været godt. Hver dag har bygget oven på hinanden, og man har fået mere og mere ud af det.”

Johanna: ”Ja, niveauet er steget hver dag”

Andreas: ”Man får angrebet emnerne fra forskellige vinkler. Fx omkring apologetik, hvor vi har haft Lars (Sønderby Jensen, red.) og Emil (Børty Nielsen, red.), som har angrebet det fra en filosofisk vinkel, og så havde vi ham der læreren fra KG (Kristian Krul Østergaard, red.) ude og fortælle om den naturvidenskabelige vinkel. Og vi havde nogen andre til at tage den sjælesørgeriske vinkel. Det med, at vi bare har fået det fra så mange vinkler, men at det stadigvæk blev bygget oven på hinanden, det har virkelig været lækkert!”

Johanna: ”Der er en helt vildt god stemning, og vi har alle det samme grundlag for at komme. Vi er meget det samme sted i troen, tror jeg. Vi tager det alle forholdsvis seriøst, og det er personligt for os, siden vi har valgt at bruge en uge af vores sommerferie til at dykke ned i det. Jeg kom personligt ikke for fællesskabet, men det har været virkelig fedt herude, og det er bare en bonus. Sygt god stemning.”

Alle pladser på STiK var optaget længe før lejren, og selvom faciliteterne på KFS’ Ledertræningscenter i Ødsted blev presset til det yderste, var en god ledergruppe med til at sikre, at lejren forløb som smurt.