DT17: Sammen på trosvandring

Et smukt omend udansk sen-sensommervejr smilte mod Discipeltræf 2017, da lejren gik i gang på Skanderborg Gymnasium i weekenden.

DT17: Sammen på trosvandring

Madkøer og håndsprit. Kaffemave og tunge øjenlåg. Nemlig. Du gættede det. Det er blevet lejrtid igen.

Discipeltræf 2017 er kommet godt i gang i det østjyske. Over 400 unge studerende har benyttet efterårsferiens afbræk fra hverdagen på landets ungdomsuddannelser til sammen at fordybe sig i Bibelen, troen og det kristne fællesskab.

Trosvandrere

Med temaet “Trosvandrere – til enhver tid” har lejrens møder og seminarer fået en konkret vinkel, der søger at udfordre og klæde deltagerne på til hverdagens vandring i troen på Gud.

Søndag morgens bibeltime – med et fremmøde, der ville have givet selv den mest garvede gymnasielærer tårer i øjenkrogen – slog temaet stærkt an ved at kigge på Bibelens fortælling om Abraham og hans vandring med Gud.

I sin tillid til Guds ord og løfter er Abraham et forbillede for enhver kristen trosvandrer. For tillid til Guds ord virker stadig som den helt brandslukker for tvivl og anfægtelse – også her lidt syd for Århus en formiddag i oktober.

Udfordringer er noget vi taler om

Et eftermiddagsseminar med Margunn Dahle opfordrede over frokost lejrdeltagerne til at leve i verden uden at være af verden. Mange gik fra salen både inspirerede og udfordrede, blandt andet i forholdet til de forskellige medier og TV-serier, som vi så ofte helt ukritisk bruger timevis på at fordybe os i.

Over kaffe var det tid til et fast fænomen på KFS-lejre, nemlig paneldebatten. Her kunne lejrdeltagerne traditionen tro stille spørgsmål til et panel af kloge KFS-hoveder. Kasper Bergholt, studerende fra Aarhus, holdt gennemsnitsalderen nede og gennemsnitsskæglængden oppe, mens der også var plads til KFS’ formand Per Ladekjær.

Panelet nåede ikke at besvare alle de mange indkomne spørgsmål, men nåede dog vidt omkring alt fra hverdagsdilemmaer fra gymnasiet, svære bibelske problemstillinger og følsomme emner fra det personlige trosliv med Gud.

Ferie, sjov og afslapning

Midt i det altsammen er Discipeltræf dog også ferie, sjov og afslapning.

I den ånd bragte dagen også spil og hygge i lejrens caféer, nye kreative sammensætninger af pålæg på rugbrødet til aftensmaden, samt nye bekendtskaber stiftet på gangene på Skanderborg Gymnasium.

Og på denne måde sluttede lejrens første hele dag for mange, som den startede, med en småslatten, omend varm kop kaffe i et fællesskab med rare og spændende mennesker.

Ja, Discipeltræf 2017 er godt i gang. Og heldigvis fortsætter vi helt indtil onsdag middag.