Reportage: Påskelejr 2018 med en klar mission

Påskelejr nåede et foreløbigt højdepunkt, da grundtonen i årets tema i særlig høj grad blev slået an på lejrens tredje dag.

Reportage: Påskelejr 2018 med en klar mission

Af Simon Kammersgaard Lindbjerg, lejrjournalist

Er hovedtemaet vigtigt på en Påskelejr i KFS?

Er det ikke hyggen, fællesskabet og forkyndelsen i sig selv, der bærer oplevelsen?

Tja, det kan der være noget om. Men et tydeligt tema kan dog – når tingene går op i en højere enhed – lede til en utrolig klarhed.

Denne klarhed nåede i hvert fald denne skribent på tredjedagen på årets lejr. For temaet ”Guds mission – for os – for verden” indeholder mange vigtige pointer.

Guds Mission ­– for verden

Hvad er Guds mission egentlig?

Vi er nok mange, der automatisk læser “mission” som ”missionsbefaling” og tænker dette som en uoverskuelig pligt, der bliver trukket ned over hovedet på os.

Men så starter vi det forkerte sted og kigger på, hvad vi skal gøre, i stedet for hvad Gud gør. Og til bibeltimerne mandag morgen stod det klart, at Guds mission starter med Gud. Det er ham, der handler.

Det gør han ved selv at fjerne det, der skiller mennesker fra ham, nemlig synden. Før vi kan være formidlere på Guds mission, må vi gribe dette. Missionen starter altså med Jesus, ikke med os.

Mission, der hvor jeg er

Til Påskelejrs undervisningsseminarer, de såkaldte SPOR, var temaet om mission også i fokus.

Her var det anden dag med temaer om apostlene i den tidlige kirke, fortællinger om livsmission fra modne kristne og ikke mindst med fokus på hvordan man lever i mission i sin hverdag.

På SPORet “Der hvor man er” blev der holdt oplæg, hvor følgende dilemma blev opstillet: Studerende bruger i gennemsnit 39,3 timer om ugen på studiet – altså er vi sammen med vores medstuderende de fleste lyse timer i døgnet. Men er det også dem vi bruger fritiden med? Eller samles vi kristne for os selv uden at dele vores tro?

Der var efterfølgende inspiration til, hvordan vi kan lære af Jesus at blive ægte venner, kærlige medvandrere og ærlige samtalepartnere for vores studiekammerater.

Gud mission – for os

Som en perfekt sløjfe på en dag i temaets tegn fik Hanne Legarth formuleret det stærkt fra scenen til aftensamlingen: ”Vi er alle både modtagere og formidlere af Guds mission”.

Vi er modtagere på den måde, at vi i Guds tilgivelse er modtagere af Guds mission for os. Vi er dernæst formidlere overfor vores medmennesker, da Gud i et dristigt træk har sendt os ud for at dele det, vi selv har modtaget, i hans mission for verden.

I KFS er vores formål at støtte studerende til at gøre Jesus kendt blandt deres studiekammerater – og det fortsætter vi med så længe, der er brug for det.

Påskelejr 2018 fortsætter dog kun to dage endnu. Husk du stadig kan nå at besøge os i Skanderborg. Køb et aftenarmbånd og kig forbi til tirsdagens afsluttende aftensamling.