Påskelejr er tilbage!

Ja, det er ganske vist: Påskelejr er tilbage! En gammel og savnet KFS-klassiker får nu liv igen efter to år med påskefælleskab på afstand. Det bliver fem dage fyldt med forkyndelse, lovsang, undervisning og fælleskab, hvor vi skal være sammen om, hvad det vil sige at være ”Fra Gud”. Vi glæder os!

Påskelejr er tilbage!

Stemningen er høj i KFS i disse dage. Med nedpakningen af de sidste restriktioner i arkivkasser sammen med mundbind, albuehilsener og ’sammen på afstand’, er det nu endelig blevet tid til ’sænke skuldrene og begynde at finde smilet frem igen’, som statsministeren udtrykte det på det foreløbigt sidste coronapressemøde. Og i KFS er det helt store smil fundet frem!

Efter at have holdt coronapause de sidste to år, er det en stor velsignelse og glæde endelig at kunne proklamere: Påskelejr er tilbage! Den 9.-13. april byder vi igen studerende, gymnasieelever, sabbatsårs-KFS’ere og alt derimellem velkommen til fem dage i Skanderborg fyldt med alt det bedste, KFS har at byde på.

Aftenmøder med frigørende forkyndelse og lovsang. Bibeltimer, der tager os med på rejse ind i Ordet og troen. Det store KFS-fælleskab, der samler os på tværs af både hverdag, studieliv, kirker og trosrejser. Hyggelige aftener (og nætter for nogens vedkommende) med caféer, spil, musik og ’vi-snakker-natten-væk’-stemning. Alt sammen centreret om Jesus og det herlige evangelium, der prædikes i påsken – Han er opstået!

En stor del af KFS-historien for mange

For Peter Bjerre, lejrchef og sekretariatsleder i KFS, er det stort endelig at kunne byde velkommen til Påskelejr igen. For de store lejre og det særlige KFS-fællesskab, der opstår, har en helt central plads i KFS, fortæller han:

Det føles som en menneskealder siden, vi sagde ’Vi ses på næste års Påskelejr.’ Der skulle gå tre år i stedet, og det er lang tid i KFS. For de nuværende 3.g’ere er det her første gang, vi har mulighed for at invitere dem med på Påskelejr. Og for mange studerende, er der næsten gået en hel bacheloruddannelse siden sidst. Så det er svært at få hænderne ned i øjeblikket!

Påskelejr har en central plads i KFS’ arbejde, for det er her, vi bygger bro mellem de studerende på tværs af gymnasier, videregående uddannelser og lokale KFS-grupper for at samles i det store KFS-fællesskab. Der sker noget helt særligt, når vi mødes så mange forskellige mennesker og træder ind i et fællesskab omkring det at ville ’kende Jesus og gøre Jesus kendt’. Det ved vi har haft afgørende betydning for rigtig mange KFS’eres trosvandring gennem tiden, så det er en velsignelse af de store, at Påskelejr nu igen er tilbage.”

Temaet er: ”Fra Gud”

Den røde tråd for dette års Påskelejr bliver temaet ”Fra Gud”, og sammen vil vi gå på opdagelse i nogle af de helt store spørgsmål: Hvad vil det sige at være sendt fra Gud? Og hvor er vi sendt til? Jesus siger ’gå’, men hvad skal vores fødder pege på? Familie, venner eller Peru? Studiet eller kirken? Hverdag, eventyr eller?

Det er let at blive rundtosset midt i dagligdag, store oplevelser og Jesu kald til mission i al verden. Vi fristes indimellem til at hviske: ”tak for befalingen og de flotte ord, men jeg står på perronen og kan ikke finde vej længere!

Det er den hvisken, vi sætter lyd til på årets Påskelejr! Sammen vil vi gå på opdagelse i, hvad det betyder for os, at vi i livet, hverdagen og missionen er – ”Fra Gud”

Vi glæder os – virkelig meget – til at være sammen med jer og til Påskelejr 2022!

Af Morten Lund Birkmose, kommunikationsmedarbejder i KFS, birkmose@kfs.dk