Ny form på Påskelejr

Læs nogle reaktioner på den nye måde at sætte programmet sammen på på Påskelejr.

Ny form på Påskelejr

På årets påskelejr havde komitéen gentænkt hele måden, programmet var bygget op på.

Det betød, at deltagerne kunne nå til flere af de mindre workshops, seminarer og andre tilvalg, da de var spredt ud over hele lejren i stedet for at være klumpet sammen i en stor bunke mandag og en stor bunke tirsdag.

Da det gjorde programmet mere komplekst, kunne deltagerne downloade en app til telefonen, hvor man kunne sammensætte sit program.

Simone Kjøller-Hansen, 2.HF’er fra Bornholm, havde lidt svært ved at få overblikket, og hun kom derfor ikke af sted til så mange af dem.

”Seminarerne ligger jo lidt mere blandet. Jeg har været dårlig til at prioritere dem i år. Og så har jeg nok ikke haft et overblik over dem.”

Fysioterapeutstuderende i København Michelle Poulsen var glad for undervisningen.

”Jeg synes, det er godt. Jeg er kommet her for at få noget undervisning. Det synes jeg, jeg får i de seminarer, der er.”

Michelles veninde Maria Lavik, der studerer historie i København, har også været glad for at være af sted.

Maria Lavik og Michelle Poulsen

“Det har været rart at fordybe sig så mange dage i træk. Når man kommer fra en meget hektisk hverdag og ikke omgås så mange kristne venner i hverdagen. Så synes det er rart at komme herhen og til både opbyggelse og trøst. Det gør bare noget at opleve sådan et fællesskab her.”

Anderledes opfølgning på bibeltimerne
En anden ting, som deltagerne skulle gøre anderledes var, hvordan de skulle følge op på bibeltimerne.

De senere år har der været responsgrupper, hvor deltagerne kunne vælge sig ind på at snakke, synge, spørge eller gå for at få undervisningen ind under huden. I år var der sat borde op og lavet grupper som deltagerne skulle sidde og tale sammen i.

Simone Kjøller-Hansen forklarer:

”Om morgenen havde man responsgrupper sidste år, og det savner jeg måske lidt. Jeg kan godt se konceptet i, at man sidder i grupper, men jeg har hørt lidt blandede kommentarer omkring det. Man er lidt træt om morgenen, og så er man ikke lige gearet til at snakke med folk.”

Også Simones veninde Emma Sonne Pedersen, 2.HF’er fra Tarm, kan se udfordringer ved at blive sat sammen med folk, man ikke kender i forvejen.

“Det kan også være svært, når det er nye folk, for man kan ikke være lige så personlig med sin tro. Og det kan godt være lidt en ulempe, så man ikke rigtig får samtalen i gang.”

Simone Kjøller-Hansen og Emma Sonne Pedersen

Simones egen oplevelse af de såkaldte table groups ved bibeltimerne er dog god:

”De samtaler, jeg har været med i, har været godt, og jeg har fået noget godt ud af det, med hyggelige snakke og har mødt nogle nye mennesker. Så jeg synes, det har været fint nok.”

Gode faciliteter for videregående studerende
Michelle Poulsen var glad for at have tiden med de jævnaldrende til bibeltimerne:

”Jeg må indrømme, at jeg var lidt skræmt i starten over, hvor mange yngre, der er. Men så har det været rigtig godt at komme til bibeltime med jævnaldrene. De yngre skaber en fin stemning, men det er rigtig fint, at man har mulighed for at have den tid om morgenen.”

I det hele taget synes både Michelle Poulsen og Maria Lavik, at der var et godt program for de videregående studerende.

”Sidst jeg var her, var det lige efter efterskolen, og der var man bare ligeglad, og vi var bare oppe hele natten. Men der er jeg blevet overrasket over hvor fint det alligevel har været. Med de studerende i hvert fald er det klasselokaler man sover i, og ikke sovesale. Det blev jeg glad for at se. Det synes jeg har fungeret rigtig fint. Og så også med studiecaféen hvor man kan snakke med nogen på sin egen alder,” fortæller Maria.

Og Michelle supplerer:

”Jeg frygtede lidt at skulle sove i en stor sovesal med en masse unge mennesker. Det har været rigtig fint at kunne trække sig lidt tilbage der. Jeg synes egentlig, at man sagtens kan finde ro nogle steder. Så faciliteterne er supergode. Også at det foregår forskellige steder, hvor man sover et sted, og så er det herovre, der sker nogle ting – og så også nede i hallen. At det ikke bare er et hus, men man også kommer lidt ud, da man skal frem og tilbage. Det, synes jeg, er rigtig godt.”

I alt var der omkring 1200 på lejren i løbet af de fem dage, hvoraf knap 200 var videregående studerende, knap 100 var ledere, cirka 440 gæster og næsten 480 gymnasiale studerende.