”Jeg nød hvert øjeblik”

Påskelejr havde besøg af 10 studerende fra Israel, Armenien, Bulgarien og Cambodja. Dara fra Cambodja og Jezel fra Israel fortæller om deres oplevelser fra lejren.

”Jeg nød hvert øjeblik”

Af Helene Lilleøre, praktikant på KFS’ sekretariat

”Jeg ser frem til Påskelejr. Ærlig talt kunne jeg ikke engang sove ordentligt i nat. Det bliver fantastisk!”

Sådan skrev Dara i en e-mail et par dage inden Påskelejr startede.

Nu er Påskelejr forbi. Tilbage er en masse minder om alt fra cambodjansk fællesdans i Spökstad til barske livsberetninger om at være kristen i splittede lande. Dara fra Cambodja og Jezel fra Israel er begge ganske almindelige studerende. De valgte at sætte hverdagen på pause, for at gøre noget så ualmindeligt som at flyve til Danmark alene med det ene formål at deltage på Påskelejr. 

Jezel: 
”Hvis du spørger mig: ”hvis du kunne, ville du så gøre det hele igen?” Selvfølgelig vil jeg det! Denne oplevelse har været utrolig lærerig for mig, og det vil hjælpe mig på min FCSI*-rejse. Jeg tror, at Gud ikke ledte mig til Danmark kun for, at jeg skulle have det sjovt. Men for også at bygge mere og mere på Kristi legeme med de ideer og minder, jeg har fået fra det danske land og det dejlige folk. Jeg håber, jeg en dag kan komme tilbage. Det ville være sådan en velsignelse for mig!”


(Bathel fremviser etiopisk kjole, Jezel sidder til venstre for hende.)

At leve med Gud i verden
Dara, Jezel og de otte andre internationale har haft en aktiv rolle på Påskelejr. I løbet af lejren var der forskellige muligheder for at høre fra dem, og hvad de har på hjertet. Lørdag aften indbød de til at tage tropehjelmen på og få smag på den kulturelle mangfoldighed. Også i bogstavelig forstand. Udover smukke bulgarske folkeviser og cambodjansk folkedragter, blev deltagerne budt på nationale lækkerier. Heriblandt var israelsk ’halva’ og en aramæisk udgave af Snickers, kaldet ’sujuk’. 

Dara:
”At høre fra de andre, gode folk fra de repræsenterede lande var en opmuntrende del af lejren.”

Mandag eftermiddag viste seminaret Kristen og studerende i verden, hvordan det ser ud, når man kommer med ned under overfladen. På en ærlig og hudløs måde fortalte Jezel, Dara og de andre om livet som kristen uden for Danmark. De opmuntrede med fantastiske oplevelser om, hvad Gud gør i deres liv. Samtidig med at de berettede om de udfordringer og kampe, de står over for som kristne på deres studiesteder. Seminaret stod som et stærkt vidnesbyrd om Jesu virke i verden, tillige som en opmuntring til livet med Jesus.


(Manaet, Sopheavy, Sokhom og Dara fra Cambodja.)

Dara blev spurgt, om han havde nogle råd til danske studerende. 

Dara:
”Her er mennesker mere intellektuelle end mit folk. Men jeg vil sige, at de skal handle mere. At træde ud af komfortzonen og gøre, som Jesus gjorde i Bibelen. Bed for de syge. Udfrielse fra Fjenden. Vis venlighed og godhed. ”Small things done by love will change the world”. Lad være med at gøre evangeliet om Gud kompliceret. Det er simpelt. Forstå, hvordan man lever med Guds ord ved at handle i kærlighed og omsorg til hinanden. Lad være med at være bange for at fortælle mennesker om Guds vilje. Følg hvad Bibelen siger, ikke hvad verden tænker.”

Jeg forstår, hvorfor der er mange ledere
Noget af det spændende ved at besøge andre lande er at se tingene blive gjort på andre måder. Ofte sættes det, man selv er vant til, i et nyt perspektiv. Det oplevede Jezel. 

Jezel:

”Som leder, lærte det mig meget at se en kæmpe lejr og se, hvordan alle ting er organiseret og sker på én gang. Før lejren tænkte jeg: wow, vi har virkelig mange ledere på mit Kings Kids**-team. Men nu, efter lejren, forstår jeg, hvad det vil sige at have mange ledere. Den måde de samarbejdede på og støttede hinanden var god og meget lærerig.”

Tilbage til hverdagen med Gud
Det er ikke kun en masse gode minder, Jezel og Dara tager med sig hjem. Ny inspiration til livet med Gud, står lysende klart for dem begge, når de fortæller om, hvad der på lejren gav størst indtryk på dem. 

Jezel: 
”Lejrens emne var utrolig spændende. Dét at nærstudere Peters liv og hans crazy kærlighed til Jesus gav mig passion for at studere Bibelen og til at være i et dybere forhold med Gud.”

Dara:
”At tale med nye mennesker… Jeg ved ikke engang hvorfor… Men samtalerne var fantastiske, og jeg fik mulighed for at bede for folk og give profetiske ord fra Gud til nogle af de unge. Det er noget, jeg vil udfordre mig selv i at gøre mere af.”

Nu er Jezel og Dara fløjet tilbage til hverdagen og studierne igen.

”Jeg nød hvert øjeblik” skrev Jezel i en e-mail, efter hun kom tilbage til Israel.  

 

* Fellowship of Christian Students in Israel

** Kings Kids er Youth With A Mission børnearbejde