Gratis weekend: KFS forkæler sine gruppeledere

Alt var betalt denne weekend, da 50 ledere fra KFS-grupper rundt i landet var samlede til forkælelse og udrustning på LTC. Gæstereporter Signe Oehlenschläger Petersen var på pletten.

Gratis weekend: KFS forkæler sine gruppeledere

Af Signe Oehlenschläger Petersen, LTC’er

Rundt omkring på gymnasierne i det danske land, findes der nogle helt særlige folk. Folk, for hvem gymnasiet ikke kun er fest og matematik. Folk, der nogle gange lader til at gå i ét med de andre, men alligevel er helt specielle.

De er nemlig ledere for deres gymnasiers KFS-grupper.

Det er dem, der bruger af deres fritid og energi for at give gode rammer, når gymnasiets KFS’ere samles i spisefrikvarterer hver uge. Det er dem, der sikrer, at nogen står for andagt, kage, facebook-remindere og alt muligt andet vigtigt.

De samler trådene, og de fortjener en kæmpe klapsalve.

Og den fik de denne weekend på KFS’ ledertræningscenter i Ødsted, hvor 50 af dem var samlet til Gymlederweekend. Det er en weekend arrangeret af KFS’ volontører, hvor alt er betalt for de deltagende, og hvor fokus er på udrustning til gymleder-opgaven.

Og så er det samtidigt en mulighed for KFS for at forkæle de dejlige ledere som en beskeden tak for deres store indsats.

Den rigtige retning

I løbet af weekenden var der seminarer, forkyndelse, undervisning, smågrupper og regionssamlinger, hvor gymlederne fik mulighed for både at tanke op, men også for at dele erfaringer med hinanden og lære af hinandens gode ideer.

Marc Agerbo og Jonathan Roager fra Tønder KFS, er begge begejstrede for weekenden.

”Det har været fedt, fordi de seminarer og møder, der har været, giver vildt god mening,” siger Marc, og Jonathan supplerer: ”Ja, for de er relevante for vores situation, så vi kan være med til at lede KFS’en i den rigtige retning! Det er vigtigt at blive klædt godt på åndeligt.”

Inspireret af andre

Ane Medom Madsen og Maria Gramstrup, begge fra Holstebro KFS, og Cecilie Ravn fra Hobro KFS, sidder med smoothies fra Café Gratia – en gratis cafe, der satte rammen for aftenhyggen lørdag. De hygger sig og snakker, da undertegnede pludselig bryder ind med et spørgsmål om, hvorfor de egentlig bruger deres fridage på Gymlederweekend på LTC.

For Ane ligger svaret lige til højrebenet: ”Der var nogle på Discipeltræf, der stillede sig op på scenen og sagde, at de ville lave en weekend for gymledere, der var fuldstændig gratis, og de havde tænkt sig at forkæle os med mad, hygge og god undervisning. Det ville have været dumt at lade være!” siger hun med et grin.

Cecilie supplerer: ”Jeg er nok mest kommet for at blive inspireret af andre til, hvad vi skal lave i vores gruppe, og for at lære ligesindede at kende. Jeg har specielt godt kunne lide smågrupperne, hvor vi kommer tæt på hinanden og taler om leder-ting, vi ellers ikke ville få vendt. Og fordi vi er så forskellige, så synes jeg virkelig, at vi kan lære meget af hinanden!”

For Maria er særligt et seminar lørdag eftermiddag faldet i god jord. ”Jeg kunne rigtig godt lide lederseminaret. Det, jeg særligt fik med derfra, var, at det handler om Gud. Ikke om mig, mine ambitioner eller lignende, men virkelig om at pege på Gud i lederskabet”.

Når Marc og Jonathan fra Tønder KFS reflekterer lidt over weekenden, omtales fællesskabet også i begejstrede toner.

”Vi har snakket med mange, og lært flere nye at kende. Der er generelt bare stor åbenhed overfor nye mennesker, især i madkøen og også til smågrupperne, hvor man får lov at bruge lidt mere tid og tale lidt dybere med folk,” siger Jonathan.

”Det kan helt klart anbefales, for det er meget opbyggende, og hvis man har en lederrolle, er det en vildt god ting at møde andre og få inspiration fra folk i samme situation,” tilføjer Marc.

Stor glæde over gymlederne

Ane fik fint opsummeret gymlederweekenden i én sætning: ”Gymlederweekend er nogle dage, hvor vi bor på LTC – fuldstændig overtager LTC’ernes liv og nyder det for vildt!”

Og med det udsagn kunne man måske spekulere på, hvordan LTC’erne oplever denne overtagelse.

Hos Simon Nymann, der er LTC’er, er der dog også stor glæde over weekenden. ”Det er super hyggeligt og dejligt at samles omkring forkyndelse, bøn og trossparring. Herligt!”.

Og denne glæde forbeholdes jo ikke weekenden, men er et udtryk for en altid stor glæde over gymlederne. Som Simon udtrykker det: ”Jeg synes, at de er helt fantastiske. For som LTC’er er det så opmuntrende at se, hvordan der er så mange unge ude på gymnasierne, der virkelig brænder for KFS!”

Så tak skal I have, gymledere, I gør det godt!