Efter premiere: Udrustet til at tage den vigtige samtale

I weekenden lagde KFS' ledertræningscenter i Ødsted lokaler til et stykke KFS-historie. Fredag aften indtog de første deltagere til lejren Hørt! nemlig bygningen.

Efter premiere: Udrustet til at tage den vigtige samtale

Omkring 25 KFS’ere fra Harboøre til Bornholm havde lagt vejen forbi Ødsted for at tage del i en weekend med fokus på sjælesorg – omsorg for sig selv og hinanden.

Programmet for weekenden var at udruste deltagerne til at blive og være sjælesørgere, både i deres hverdagsrelationer og i mere definerede rammer – såsom medvandrer og lignende.

Målrettet gymnasieelever

Det, som gør Hørt!-lejren til det, den er, ligger i undervisningen, som er målrettet gymnasieelever. Den tager udgangspunkt i de svære spørgsmål, som opstår i samtaler med jævnaldrende, eller i én selv.

Emner som Sjælesorg, Livshistorier og Gudsbilleder, Skam og skyld, Medvandring og Samtaleteknik var på programmet – alle målrettet livet som gymnasieelev.

Michael var med på Hørt! og fortæller, han fik fyldt sin værktøjskasse af den gode undervisning.

“Jeg tager en helt masse gode redskaber med hjem. Redskaber til at snakke med både mine rigtig nære venner, men også når jeg møder folk, der har det svært. Jeg fik også et fornyet syn på min livshistorie og tanker om, hvordan jeg er blevet til den, jeg er,” fortæller han.

At tale sammen og være sammen

I løbet af lejren var der også stort fokus på at tale sammen, både med lederne men også med de andre deltagere, da hver undervisning blev snakket om og drøftet i mindre refleksionsgrupper.

Ud over den faglige undervisning bød lejren også på spil, gåtur i Ødsted, bål og snobrød, lovsang og forkyndelse.

Nicolai var også på Hørt!, og han fortæller: “Det fedeste var kombinationen af undervisning og fællesskab. Der blev skabt et rum, hvor vi både fik en masse godt ind, men også fik tid til at bearbejde det og prøve vores nye viden af på hinanden samtidig med, at vi bare havde det fantastisk hyggeligt!”

Hørt, hørt!

Vi håber i KFS, at Hørt! bliver en god tradition i mange år frem, for emnet er vigtigt. Det er vigtigt, vi får taget både de gode og de svære samtaler med hinanden – for vores udvikling som mennesker og i vores fællesskaber.

Bedste anbefalinger, for hvorfor Hørt! skal fortsætte, kommer dog naturligvis fra deltagerne.

I følge Michael skal man tage på Hørt!, hvis man længe har overvejet, hvad det der “sjælesorg” egentligt er for noget, og fordi man kan føle sig udfordret, når ens kristne venner kommer og betror én nogle helt vildt svære ting.

Sidste ord tilfalder dog Nicolai:

“Man skal tage med på Hørt!, fordi man gennem hygge, fællesskab og god undervisning bliver rustet til at se menneskene omkring sig, så man sammen kan klare sig igennem hverdagen med alle dens udfordringer.”