Dybere samtaler på STiK

Årets STiK-lejr var præget af gedigen undervisning og godt fællesskab. Den lille lejr gav plads til at nå dybere ned i samtalerne med de andre deltagere. Vi har stillet tre deltagere på KFS’ gymnasiesommerlejr, STiK 2013, et par spørgsmål om lejren på LTC i uge 27.

Dybere samtaler på STiK

Hvorfor er du på STiK?

Mirjam Tambjerg, Holstebro gymnasium 
”Jeg tror det er for at få mere viden og for at kunne argumentere bedre for at kristendommen er det rigtige. Jeg har fået nogle argumenter for, at Bibelen er det rigtige, og den er sand, og fundet ud af, der faktisk er noget baggrundsviden for det. Jeg har bare ikke rigtig tænkt over det før.”

Daniel Lanting, Haderslev Katedralskole
”Det er mest, fordi jeg virkelig synes, KFS-lejre er fedt. Jeg får så meget ud af det. Jeg har ikke kigget så meget på programmet, men jeg har hørt rigtig meget godt om STiK, og jeg har fået rigtig meget ud af de andre KFS-lejre. Men jeg føler alligevel, at det er noget meget andet. Her er det meget koncentreret og handler meget om, at det er rationelt. Og fællesskabet er noget andet. På DT (discipeltræf, red.) og Påskelejr er det vanvittig fedt at gå rundt mellem en masse andre kristne, men her får man nogle dybere samtaler, og alle snakker om Gud hele tiden. Det er virkelig fedt! Så jeg er ikke skuffet i hvert fald.”

Hvad har været det bedste?

Christian Grinderslev, Mulernes Legatskole
”Det bedste indtil videre, synes jeg, har været drengeseminaret. Vi kom ind på to ting: Mænds identitet og hvad vi er skabt til, og mænds største svaghed. Og det var bare fantastisk godt. Jeg har været til rigtig mange drengeseminarer, og alle bliver bare til skamme i forhold til det her. Ærligheden var helt i top. Der var bare noget helt specielt over det. Der har været meget rationel undervisning, men det her var bare så gennemgribende i hele troen. Det var bare vanvittig stærkt at sidde der og snakke om både de gode og de dårlige ting.”