Rebekka følges i Montenegro

KFS’ medarbejder i Montenegro, Rebekka, fortæller her om en pige, som er blevet grebet af Bibelen og det kristne fællesskab efter at have mødt nogle LTC’ere på sit universitet. For Rebekka er det et kæmpe privilegium at følge studerende helt tæt i Montenegro.

Rebekka følges i Montenegro

Af Rebekka Barbara Friis Rasmussen, KFS-medarbejder I Montenegro

I marts 2016 var KFS’ ledertræningscenter, LTC, blandt andet på en rejse til i Montenegro, hvor de ville hjælpe den lokale studenterbevægelse EUS med forskellige events og en lejr.

I løbet af dagene, fik de kontakt til en ung kvindelig studerende på universitet, som med det samme oplevede at blive berørt af den åbenhed, hun blev mødt med fra dem.

Hun havde aldrig tidligere prøvet at blive stillet så direkte spørgsmål omkring tro, eksistens og liv, som gruppen gang på gang gav hende. Hendes nysgerrighed var vakt. Hun oplevede, at der var noget i de menneskers liv, som hun ikke havde set hos andre tidligere, men hun kunne ikke finde ud af, hvad det var, eller hvordan hun overhovedet kunne beskrive det.

Efter nogle dage, hvor hun var blevet ved med at mødes med gruppen, blev hun inviteret af LTC’erne til at tage med på en lejr over en weekend. På lejren oplevede hun at høre en hel anden slags tale om Gud, end hun tidligere havde prøvet i den ortodokse kirke. Efter det blev hun absolut nødt til at undersøge nærmere omkring, hvordan hun kunne lære Jesus endnu bedre at kende. Samtidig lærte hun de lokale medarbejdere at kende og begyndte at blive venner med dem.

Igennem de næste par måneder begyndte hun stille og roligt at komme til forskellige arrangementer, som EUS har hver uge hernede: de ugentlig bibelstudier, studentermøder, filmaftenener og andre arrangementer som EUS laver i løbet af et år, såsom forskellige bogudgivelser, koncerter, kulturelle aftener med mennesker fra andre lande, sommerlejre og mission weeks. Hun er i løbet af månderne blevet en integreret del af den universitetsgruppe, som kommer helt regulært til tingene.

Nu har jeg været så heldig at få lov til at have ugentlige personlige bibelstudier med hende i løbet af de sidste par måneder. Og hvilken en velsignelse det har været! Det er et kæmpe privillegium og gave at få lov til at følge et menneske helt tæt på som i en sprint vokser med Gud og lærer ham mere og mere at kende. Hun bliver ved med at ville have mere og glæder sig til, at vi endnu engang skal mødes for at åbne Bibelen sammen.

I fremtiden er planen, at hun skal lede et bibelstudie for mig, da hun aldrig har prøvet det før, men har lyst til at lære at give Jesus videre til andre gennem det! Samtidig har vi haft et bibelstudie hjemme hos hendes familie, fordi hun gerne ville have, at de skulle opleve, at hun mener det med Jesus alvorligt, men også fordi hun gerne ville give Jesus videre til sin familie. Alt dette, fordi der var en dansk gruppe hernede, som turde at stille spørgsmaal og invitere med.

Dette er kun en ud af mange historier her fra Montenegro om, hvordan studerende hver dag bliver berørt og inviteret med til begivenheder, hvor de forhåbentlig kan få en snært af, hvem Jesus er og se, at han ønsker at have fællesskab med dem!

Det nuværende LTC-hold tager på udlandsteamperiode i blandt andet Montenegro den 2.-22. marts, hvor de skal møde studerende som hende Rebekka skriver om.

KFS giver videre
KFS giver 6 procent af de indsamlede midler videre til internationalt arbejde. Nogle af de penge går til Rebekka og hendes arbejde blandt studerende i Montenegro.