KFS på konference i Prag

11 danske deltagere havde taget turen til konference i Prag for at få inspiration og input til studentermission i den akademiske kontekst på universiteterne.

KFS på konference i Prag

I sidste weekend var tre KFS-ansatte, to studerende og seks universitetsansatte danske akademikere på IFES’ årlige FEUER-konference (Fellowship of Evangelists in the Universities of EuRope) i Prag.

“Vi skal motiveres og inspireres i at formidle evangeliet på universitetet,” skrev KFS-sekretær i Aarhus Hans-Christian Vindum Petterson på KFS’ Instagram, ved konferencens start.

Ny inspiration fra gamle koryfæer

Og der var masser af inspiration at hente ved at lytte til John Lennox, Becky Pippert, Os Guinness, Michael Green og Lindsay Brown – koryfæer, som man om ikke mange år vil tænke tilbage på som folk, der rykkede os og i os.

Lindsay Brown opsummerede, hvad deltagerne var sammen om: “The point is that an ongoing evangelistic strategy seeks to equip and mobilize every member of the Christian group to share the gospel with every member of the university, taking into consideration all the natural links and structures and using every appropriate means.”

Tre fokusområder

Fra KFS’s perspektiv blev der især udfordret på tre fokusområder i evangelisationsindsatsen: personal evangelismsmall groups og public proclamation.

Vi skal udruste studerende, så de kan formidle, hvad evangeliet er og give et personligt vidnesbyrd; vi skal have Uncover materialet endnu mere i spil og øge indsatsen, når det gælder events som ”lunch bars” og ”mission weeks”.

De seks danske akademikere var på et særligt Academics Track, hvor der blev netværket og snakket om forholdet mellem de akademiske discipliner og et kristent verdensbillede.

Dette blev i øvrigt ypperligt demonstreret af John Lennox den første aften, da han som indledning på både FEUER og den tjekkiske studenterbevægelses mission week i Prag forelæste på Charles University over emnet “Time for Science: What can we really know?”

Afsluttende refleksioner 

Konferencen, som delvist blev afholdt på en båd i hjertet af Prag, blev afsluttet mandag formiddag.

Kom med til kanten af floden Vltava, der løber igennem Prag, og hør KFS-sekretær Hans-Christian Vindum Pettersons refleksioner fra konferencen i den korte video herunder.