KFS i international kontekst

Du støtter måske KFS’ arbejde økonomisk eller igennem dit medlemskab. Men vidste du, at din støtte også når ud over landets grænser til det store udland og det kristne studenterarbejde her?

KFS i international kontekst

Rejsetrolleyen var støvet af og hjulene smurt, da generalsekretær Christian Rasmussen og sekretariatsleder Lars Bjerregaard i sidste uge tog turen til England. Destinationen var hovedkvarteret for IFES [ai-fi-es] – International Fellowship of Evangelical Students – i Oxford.

Samarbejde og støtte
Som medlem i den europæiske region af IFES, tager KFS en aktiv del i samarbejdet mellem de forskellige nationale bevægelser. Det er et samarbejde, der både giver mulighed for at støtte KFS’ vision internationalt, samt at vidensdele i et internationalt medarbejdernetværk om alt fra ideudvikling til udrustning til studentermission.

Efter en succesfuld venstresidet køretur fra lufthavnen til Oxford mødtes vores udsendinge IFES’ generalsekretær Daniel Bourdanné.

Det blev blandt andet til en snak om, hvordan han ser KFS kan tjene under den store paraply af forskellige nationale bevægelser og fortsat være støtte for andre nationale bevægelser, der ikke har ligeså mange ressourcer som KFS.

KFS’ internationale engagement
Årligt går 6% af KFS’ indsamlede midler til det internationale arbejde og tværkulturel mission. Dette arbejde er centreret netop i IFES-arbejdet, blandt andet i form af et økonomisk bidrag til IFES.

Lokalt er KFS’ internationale engagement stærkest i samarbejdet med den nationale IFES bevægelse i Montenegro, EUS. Her betaler KFS den lokalt ansatte generalsekretærs løn samt bidrager med volontørudsendinge og LTC-rejsebesøg. KFS støtter også det israelske studenterarbejde, FCSI, både direkte og gennem projekter med vores samarbejdspartnere Israelsmissionen og Israelsmissionens Unge i Danmark.

Mødet på de bonede gulve i Oxford blev afsluttet med, at Daniel Bourdanné roste KFS for sit engagement internationalt og arbejdet blandt studerende.

Han opfordrede også KFS til en fornyet indsats overfor de færdiguddannede, så de bevarer KFS-visionen om at kende Jesus og gøre Jesus kendt, når de skifter studiestedet ud med en arbejdsplads. Og netop denne udfordring har KFS’ bestyrelse lige nu for øje i den visionsproces, der arbejdes på i disse måneder.

Uncover
Slutteligt bragte dagen også et møde med Tim Rudge, generalsekretær for UCCF, det kristne studenterforbund i England. Det er i samarbejde med UCCF, at KFS har udgivet materialet til åbne bibelstudiegrupper Uncover – Undersøg det selv.

Tim var spændt på at høre, hvordan det går med vores Uncover-satsning, da Uncover er et materiale, som UCCF har udviklet. Han var – sammen med os – begejstret over udsigten til, at vi i år introducerer materialet for alle deltagere på Påskelejr 2017.

KFS’ engagement internationalt er kun muligt på grund af den støtte, vi modtager fra vores venner i form af gaver og medlemskab. Vil du være med, så støt arbejdet ved at bruge de to knapper ”Støt KFS” eller ”Blev medlem” her på siden (øverst).