KFS fortsætter støtten til det kristne studenterarbejde i Montenegro

Vi viser vores fortsatte engagement i det kristne studenterarbejde i Montenegro med økonomisk støtte til nyoprettet stilling på 15% med fokus på arbejde blandt kvindelige studerende i landet.

KFS fortsætter støtten til det kristne studenterarbejde i Montenegro

Efter en årrække med egne volontører i Montenegro, fortsætter vi vores støtte til det kristne studenterarbejde i landet med økonomiske midler til en nyoprettet stilling.

Således ansætter EUS, det montenegrinske studenterforbund, Martina Petkovski i en midlertidig stilling på 15%, hvor hun skal videreføre noget af det arbejde, der er blevet startet op i de senere år i landet.

Arbejde blandt kvindelige studerende

Et særligt fokus for stillingen er videreførelsen af arbejdet blandt kvindelige studerende; et arbejde, som er vokset de senere år i studiebyen Niksic samt hovedstaden Podgorica, blandt andet med etableringen af bibelstudiegrupper.

Baggrunden for det kønsspecifikke fokus er, at Montenegro kulturelt set er mere kønsopdelt, end vi oplever i Danmark, og kønsopdelte bibelstudiegrupper kan derfor give kvinder et trygt sted at åbne op om deres liv og snakke om, hvad der trosmæssigt rører sig i dem.

En vigtig ressource

Rebekka Barbara Friis Rasmussen er tidligere volontør i Montenegro og har været med til at starte og udvikle dette arbejde.

”Flere er igennem årene begyndt at kende Jesus, tage imod ham, og gøre ham kendt for deres studiekammerater. Så arbejdet er afgjort en vigtig ressource for at nå kvindelige studerende med budskabet om Jesus,” fortæller hun.

Det er dette arbejde, vi ønsker at fortsætte samt videreudvikle med støtten til ansættelsen af Martina Petkovski, der udover lokalt kendskab bringer erfaring og dyb indsigt i studenterarbejdet i Montrenegro med sig ind i stillingen.

EUS er som KFS tilknyttet det kristne, internationale studenterforbund, International Fellowship for Evangelical Students, IFES.

Du kan støtte arbejdet ved at vælge “Montenegro,” når du støtter KFS online.