Kenya: Græd med de grædende

Læs IFES’ bedebrev om angrebet i Kenya, hvor kristne studerende i vores søsterbevægelse blev dræbt i et brutalt angreb. Og bed med.

Kenya: Græd med de grædende

Kære venner

For en uge siden, da den kristne verden fejrede Skærtorsdag, blev kenyanske studerende konfronteret med muligheden for at gøre, hvad Peter ikke formåede på den dag – at bekende, at de kendte Jesus.

Rapporter fra overlevende indicerer, at de, som sagde, at de var kristne, blev slået ihjel omgående.

22 FOCUS Kenya (kenyansk KFS) studerende blev dræbt, mens de bad, der er i alt 142 studerende døde.

Jeg har fulgt opdateringer på FOCUS’ Facebookside og på Twitter @focuskenya.

På dagen for massakren ønskede de glædelig påske, og delte fotos af den nye National Students Executive Commitee og skrev nyheden om en belejring af Garissa University College. To dage senere bekræftede de det værste: at FOCUS medlemmer i et bedemøde var blandt de første mål for terroristernes angreb.

Ansatte samledes på Nyayo Stadion i Nairobi, hvor overlevende var fløjet til. Andre ansatte og studenterledere tog til hospitalet i Nairobi for at bede med og trøste de kvæstede studerende.

På Påskesøndag bad studerende i FOCUS-grupper over hele landet og modtog bidrag. Budskaber om solidaritet og forbøn fra IFES-bevægelser på hele kloden vældede ind.

I går (8. april) fortsætte smerten med at identificere de omkomne på Chiromos lighus i Nairobi, hvor de døde studerende var kommet til. FOCUS-centeret var vært for 20 pårørende til ofrene, og de lokale ansatte trøstede familierne og tilbød dem støtte.

George Odhiambo Ogalo, generalsekretær i FOCUS, roser, hvordan andre reagerer på drabene ved fortsat at tilbyde forbøn, følelsesmæssig støtte og basale fornødenheder. Men han ved også, at mange flere behov vil opstå i de kommende dage og uger.

”De får stort behov for afsked og på denne front organiserer FOCUS en mindehøjtidelighed torsdag den 9. april i Nairobi for at bringe studerende, FOCUS-baglandet, kirkeledere, nogle regeringsrepræsentanter og andre implicerede sammen. Vi håber at følge op med mulighed for spørgsmål og samtale på både gruppe- og individniveau.”

”Midt i dette frembrud af mørke skinner Herrens lys, når vi hører bidder af udsagn fra overlevende. Og endnu mere: glæden ved at vide, at de kristne studerende ikke er mistet, men hviler fredfyldt hos deres skaber, som de elskede så højt, hvoraf nogle havde søgt hans ansigt til bedemødet på den tragiske dag.”

Rose, formand for Garissa University Colleges FOCUS-gruppe var en af dem, der mirakuløst overlevede angebet. Lucas Owako, Student Ministry Director for FOCUS skriver: ”Jeg er sammen med Rose på Chiromos lighus, og gennemgår listerne for at finde ud af, hvem der overlevede, og hvem der døde: mindst fem medlemmer af Executive Commitee og adskillige andre medlemmer er mistet.”

”Den eneste trøst er, at fordi mange af disse studerende kendte og elskede Jesus, hviler de i aften efter deres hårde arbejde i en grusom verden. De er ikke tabte. De er hos den de elskede. Ikke at vi ikke skal græde. Vi græder, men vi ved bedre.”

På afstand er det nemt at føle sig hjælpeløs. Men vi kan bede. Så vi beder om nåde, når de studerende kommer sig både fysisk og psykisk.

Vi beder for FOCUS Kenya og for de sørgende familier til vores kære IFES-studerende og til alle studerende og andre der døde i massakren.

Og vi beder for terroristerne – i Kenya og rundt omkring i verden. Vi ved, at Saulus, terroristen, blev til Paulus, Jesu apostel – vores Gud kan udføre lignende mirakler i dag.

Hvis du ønsker at give et bidrag til FOCUS Kenya – der er studerende med ryghvirvelskader, begravelsesomkostninger og omkostninger i forbindelse med rejser og ophold – kan du gøre det online. Hvis du foretrækker en anden mulighed for at give dit bidrag, så kontakt os venligst på info@ifesworld.org

 

Jeres, i håbet

 

Penny Vinden

IFES Global Communications