Gud, et lille land og en masse studerende

Rebekka Friis Rasmussen er hjemme i Danmark igen efter to år som volontør i Montenegro for KFS. Hun ser Gud arbejde blandt de studerende i det lille land.

Gud, et lille land og en masse studerende

De sidste to år har KFS haft en volontør i Montenegro. Nu er Rebekka hjemme igen, men hun forlader et arbejde i god udvikling.

”Jeg kom til Montenegro første gang i 2011 som studerende”, fortæller hun. ”Siden da er udviklingen kun gået i en god retning, selvom mange af tiltagene stadig må betegnes som pionérarbejde.”

Dybere rødder

En del af den glædelige udvikling går ud på, at de studerende får ”dybere rødder i Jesus”, som Rebekka beskriver det.

”Lige nu har vi ikke den største gruppe studerende, vi nogensinde har haft, men til gengæld ønsker de virkelig at lære Jesus at kende. Og de, som allerede kender ham, vil gerne slå dybere rødder i ham,” siger hun.

Rebekka fortæller, at der tidligere har været en tendens til, at de studerende kom, blot fordi de hyggede sig socialt. Men nu møder mange studerende op, primært fordi de gerne vil Jesus og dernæst for at nyde ”det fremragende selskab”, som hun siger med et glimt i øjet.

Og her ligger også det næste skridt i udviklingen for arbejdet i studenterforbundet, EUS, som er centreret om et lille team, med generalsekretær Danijel Petkovski som den eneste lønnede medarbejder.

”Vores håb er, at vi igennem disse nye studerende kan skabe en struktur, hvor arbejdet bliver ledt over på de studerende – lidt i samme dur som vores model er i KFS,” fortæller Rebekka.

Kaffe, venskab og Jesus

Der er mange gode historier at fortælle, og Rebekka følger sig enormt privilegeret igennem de sidste to år i Montenegro.

”En af de største oplevelser handler om en ung gymnasieelev, jeg mødte et par måneder efter, jeg flyttede til landet. Efter en kaffeaftale inviterede jeg ham til nogle EUS-arrangementer, hvor han mødte og blev venner med mine mandlige kollegaer. Efter lidt over et år gav han sit liv til Jesus, og i dag er han en brændende kristen,” fortæller hun.

Rebekka konstaterer: ”Gud virker virkelig i de studerendes liv. Og flere gange i løbet af mine to år i EUS har jeg set studerende tage imod Jesus. Det er bare så stort og en fantastisk gave at få!”

Hun fremhæver også, hvordan hun er blevet taget fantastisk godt imod af gæstfrie mennesker, der har delt deres liv og skabt dybde i relationerne. Noget som også forskellige teams fra andre landes studenterforbund har oplevet, når de har været på besøg – her i blandt vores egne LTC’ere.

Fremtiden for studenterarbejdet i Montenegro

Rebekka er nu hjemme i København igen, men hun vil stadig følge med i studenterarbejdet i Montenegro.

“Jeg glæder mig personligt vildt meget til at se, hvad fremtiden vil bringe – for at der er en fremtid, tvivler jeg bestemt ikke på. Gud har igennem de seneste måneder sendt så mange nye og meget interesserede studerende i vores retning,” fortæller hun.

Teamet i EUS er dog udfordret på antallet af medarbejdere, og hun kan derfor godt undre sig lidt over Guds timing i, at der opleves denne opblomstring, netop som hun rejser hjem. Men som hun siger: ”Mest af alt er det super spændende og sådan en gave, at flere får kontakt til os.”

KFS’ rolle

Samarbejdet mellem KFS og EUS fortsætter i fremtiden, selvom Rebekkas stilling ikke udfyldes af nye kræfter i næste semester.

Og for Rebekka giver dette bare så god mening.

”På en eller anden måde balancerer vores lande hinanden så utroligt godt – hvad det ene ikke kan, kan det andet og omvendt. Og jeg tror, at vi i fremtiden kan blive ved at velsigne hinanden – måske endda i endnu højere grad end nu,” afslutter hun.