Giv en opmuntrende 'parkeringsbøde'

Opmuntringsbøder

At gøre Jesus kendt. Det er den anden – og helt centrale ­– del af KFS’ vision. Men hvordan er det lige, man kan gøre det som KFS-gruppe? Det får du et brandgodt bud på lige her, hvor Laura fra KFS Bornholm fortæller lidt om deres oplevelse med at dele ‘opmuntringsbøder’ ud.

Vi i KFS Bornholm ville gerne, på en lidt skør måde, sprede budskabet om næstekærlighed og opmuntring til resten af vores gymnasie. Vi blev inspireret af en idé fra det geniale ”godhedsuge” koncept som Laget, det norske KFS, har fundet på. De har kreeret en hjemmeside med masser af ideer, hvorpå man gennem små og store ”godhedsgerninger” kan sprede budskabet om KFS på ens gymnasie. En ide, som vi synes var vildt nice, var opmuntringsbeskeder – en parkeringsbøde lookalike, som skulle stikkes i forruderne på gymnasieelevers biler.

Efter en norsk til dansk oversættelse og noget printning og klipning, gik vi ud på skolens parkeringsplads i pausen og satte opmuntringsbeskederne i forruderne på alle bilerne. Humøret var højt, og vi hyggede os meget med det. Det er jo ikke lige hver dag, man får lov til at lade som om, at man giver folk parkeringsbøder. Over 100 lærer- og elevbiler fik en opmuntring i ruden, selv folk der allerede sad bag rattet i deres bil, fik klasket en opmuntring midt på ruden, de grinte og syntes, det var en fed idé.

Det var skønt at dele de her beskeder ud, og vi som KFS-gruppe kom også tættere på hinanden. Vi oplevede kun få reaktioner, da beskederne skulle efterlades til bilens ejer, så de så den, når de fik fri. Dog blev vi alle enige om, at tanken om folks smil eller grin over en fjollet parkeringsbødeprank, som måske fik hjertet til at banke lidt hurtigere i nogle sekunder, men som endte med at være en harmløs opmuntring, var en mægtig god og sjov måde at sprede kærlighed og nysgerrighed omkring KFS på. Det kan helt klart anbefales!

Laura Bech fra KFS Bornholm

Opmuntringsbøde