Udfordringer fra de overbeviste

Torsdag er sidste dag med program for de to eventuger Challenge og Convinced?. Et omfattende tilbud af arrangementer med det samme formål: at møde sekulariserede studerende i øjenhøjde med relevante emner og spørgsmål om Jesus og den kristne tro.

Udfordringer fra de overbeviste

“Is there proof that God exits?”. “What is it with Christians and sin?”. “Er religion kun for dem, der ikke kan klare sig selv?”.

Disse spørgsmål har alle lagt til grund for arrangementer på dette års Challenge i Aarhus og Convinced? i København. Spørgsmålene må alle siges at være relevante i vores sekulariserede samtid, når talen falder på kristendom og tro.

Og netop relevans og aktualitet har været vigtigt for de teams, der står bag eventugerne. Over de sidste uger har de, sammen med andre frivillige KFS’ere samt KFS’ sekretærer i de to studiebyer, lagt timevis af arbejde i planlægningen og forberedelsen af arrangementerne.

Studerende med spørgsmål
Generalsekretær Christian Rasmussen har været afsted til både Aarhus og København, og han er opmuntret af at opleve eventugerne for første gang. Han bemærker, hvordan det relevante og aktuelle fokus for de forskellige events trækker de studerende til.

”Studerende, der ikke tror på Jesus, dukker op og nogle af dem mere end én gang, og der bliver stillet nogle gode spørgsmål. Jeg glæder mig over, at til de events, hvor jeg har været med, har der hver gang været spørgsmål fra salen, der forskelligt formuleret har gået på, hvorfor Jesus er noget særligt.”

Jesus råt for usødet
Centralt for eventugerne er også, at arrangementerne skal mere end at afføde en upersonlig om end relevant intellektuel samtale. De skal facilitere et møde med den levende Jesus.

Christian Rasmussen fortsætter: ”De studerendes spørgsmål siger noget om, at vi ikke skal være tilbageholdende med at give mennesker Jesus råt for usødet. De forventer det nærmest. Sådan var det, når ikke-troende jøder dukkede op i den kristne kirke, hvor jeg var præst i Tel Aviv, og sådan er det åbenbart, når sekulariserede studerende dukker op til et kristent arrangement på et dansk universitet.”

Både Challenge og Convinced? kører dagen ud, så du kan stadig nå at være med. Besøg deres facebooksider for program og sted på facebook.com/challenge.aarhuskfs samt facebook.com/convincedCPH.