STORY: Rigmanden som giver sine penge væk

Det nye eventkoncept STORY havde debut i København i uge 10. Vi var med, da erhvervsmanden Rasmus Storgaard fortalte sin historie om rigdom, karriere og tro.

STORY: Rigmanden som giver sine penge væk

Kælderen på Café Nutid i København var tirsdag den 6. marts fyldt med studerende.

Anledningen var KFS Københavns nye eventuge STORY, hvor de sætter tro, liv og eksistens på dagsordenen gennem oplæg og samtale. Denne aften kom erhvervsmanden Rasmus Storgaard på besøg.

Rasmus er stifter af BYR gruppen og direktør for Sifora. Med tidligere KFS-sekretær Carsten Espersen som kyndig interviewer fortæller Rasmus om, hvordan hans far var selvstændig – noget Rasmus mente, han ikke selv skulle være. Dog ender han alligevel med at starte op en virksomhed op i 2010.

Det er et kald at tjene penge

Carsten siger, at Rasmus er blevet inviteret, fordi han er kristen. Da han spørger ham, om han altid har været kristen, må Rasmus svare nej.

Han fortæller, at han gik på kristen efterskole, fik en kristen kæreste og tog med hende til bønnemøder – men kun for at komme senere i seng. Men en aften var der en, der kaldte ”Rasmus, kom her!”, men det slog han bare hen. Kæresten fortalte, at hun havde bedt for, at Gud måtte kalde på Rasmus. Det gav ham mod på at læse i Bibelen, og derved kom han til tro på Jesus.

Rasmus siger om sit arbejde, at det er et kald. Det er et kald for ham at tjene en masse penge og give dem væk. Sidste år tjente han 16 millioner og gav 4-5 millioner væk til kristne projekter gennem Kristen Ressource Center.

Måtte give det væk

Det er ikke vigtigt for Rasmus, hvad folk bruger deres penge på, men i stedet om de tror på Jesus. Derfor kan han også godt finde på at spørge sine klienter, om de havde en god dag i kirke. Det giver nogle gode samtaler.

Til gengæld er det vigtigt for ham, at hans ting ikke må eje ham. Da han en dag tænkte for sig selv, at et NAD-anlæg han havde, ville han ikke kunne undvære, vidste han, at han måtte give det væk. Selvom han bliver høj af at tjene store mængder penge, så bliver han ikke lykkelig af det. Til gengæld bliver han lykkelig af at give dem væk til gode formål, der tjener Gud og mennesker. Hans største mål er, at mennesker må komme til tro på Jesus.

Evangelium og Q&A

I STORY-ugen forbindes menneskers historie med en historie om Jesus, derfor ligger der Uncover rundt på bordene, hvor alle sammen læser et stykke fra Johannesevangeliet om emnet.

Aftenen sluttede af med Q&A fra salen. Det sidste spørgsmål lød: Hvordan finder man ud af, hvad man skal i livet? Rasmus svarede: Som i ethvert andet venskab, så er det nok også sådan med Jesus, at jo mere du er sammen med din ven, jo mere finder du ud af, hvad du skal hjælpe din ven med.