Snakke, undren og et godt grin

Hannah Bjerg begyndte at læse i Bibelen med en medstuderende fra sit gymnasium efter et LTC-besøg. Læs om, hvordan hun har oplevet deres rejse indtil videre.

Snakke, undren og et godt grin

Hvordan begyndte det?
”KFS var ude på vores gymnasium (Støvring Gymnasium) med et par LTC’ere, hvor de havde en stand. Her henvendte Kristine sig, da hun tidligere har læst i Bibelen sammen med hendes nu afdøde farmor. Siden hun døde, havde Kristine ikke læst mere, men blev nysgerrig, da hun så LTC’erne og Jan. De snakkede lidt med hende, og Jan henvendte sig til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at viderebygge på hendes nysgerrighed. Det havde jeg! Og da hun tilkendegav sin tro på evigheden og himlen, blev jeg for alvor spændt på ’opgaven’.”

Hvad har I lavet?
”Vi har blandt andet læst den første udgave af Uncover, til stor fornøjelse for os begge. Det er der kommet en masse god snak ud af, undren hos os begge og sommetider også et godt grin. Vi mødtes hver fredag i vores spisefrikvarter og fandt et ledigt lokale, hvor vi kunne læse uden at blive forstyrret. Lige pt. er vi i gang med et hæfte, som hedder ”Møder med Jesus”, som er et hæfte med forklaringer til Markusevangeliet. Derudover har Kristine været med til fællesKFS i Aalborg, som hun virkelig nød, og hjertens gerne vil med til igen.”

Hvordan har I udviklet jer sammen og hver især?
”Vi har selvfølgelig udviklet en relation, da vi før ikke rigtig kendte til hinanden. Vi er begge blevet mere oplyste og har fået svar på forskellige ting. Derudover er jeg af den overbevisning, at Kristine før har beskæftiget sig meget med Det Gamle Testamente og derfor ikke kendte så godt til den kærlige og tilgivende Gud, som specielt bliver præsenteret i Uncover via Jesus. Også Kristine har nævnt nogle overvejelser, som virkelig har fået mig til at tænke over de ting, som står skrevet i Bibelen – på den gode måde vel at mærke.”

Hvad synes din veninde om det?
”Nu kan jeg selvfølgelig ikke svare på hendes vegne. Men hvad jeg har observeret er, at hun glæder sig til, at vi skal læse, og at vi begge tager initiativ til at få læst. Og da vi havde færdiggjort Uncover-hæftet, spurgte hun om vi ikke skulle finde et nyt, som vi kunne læse i. Men specielt fællesKFS tror jeg, hun synes godt om. Allerede efter første gang, spurgte hun hvornår næste gang var og meddelte, at hun gerne ville komme og hente mig, så vi sammen kunne køre derud. Jeg tror specielt, at det var fælleskabet, som tiltalte hende, men også formidlingen fra Ole (volontør i Nord, red.), som talte.”

Hvordan har du oplevet det?
”Jeg synes, det har været spændende, specielt at have det med i skoletiden, da der ikke findes en KFS-gruppe på vores gymnasium. Men det har været dejligt at følge hendes/vores rejse, som ikke er slut endnu. Det har udfordret mig, men også sat en masse tanker i gang. Og jeg tror efterhånden, at vores fælles mål er at få startet en rigtig KFS-gruppe, så vi er flere, der kan mødes og dele tanker og holdninger.”

Hvordan har KFS hjulpet jer?
”Jan har været til stor hjælp. Han har været god til at skrive for at få en status på os, hvilket har været rart, så jeg ikke føler, at jeg står alene med det hele. Derudover har han været god til at finde relevant materiale, så vi hele tiden kunne være beskæftiget med noget.”

Er der nogle situationer, du tænker har været særligt gode eller udfordrende?
”De bedste gange har været, når Kristine selv tager initiativ, hvad end det er til fællesKFS eller til at læse, og når hun viser, at hun virkelig gerne vil det her. Det er så skønt og givende at mærke! Det, der har været mest udfordrende, har været sommetider at huske hinanden på det, når begge vores hverdage kører med 120 km/t, og ellers når der har været helligdage, som har taget vores fredage, det har ham i himlen ikke lige taget højde for ;-). ”