Mission week i Magdeburg

Fem danskere tog med ud på missionsmarken i Tyskland

Mission week i Magdeburg

Af Anders N. Keseler

I slutningen af november var vi fem KFS’ere, der tog til Mission Week i Magdeburg. Anne Mølgaard, Maria Mørch Dahl, Marcus Taulborg, Silas Brøns og jeg. Vi tog afsted for at hjælpe til, støtte og opmuntre de lokale studerende.

Jeg fik idéen, efter at jeg mødte en tysk studerende, Thorben, i sommers på verdenskonferencen for International Fellowship of Evangelical Students (IFES). Vi snakkede om at besøge hinanden til en mission week, og efterfølgende blev jeg inviteret til mission week i Thorbens studieby, Magdeburg. Deres arrangement hed ’Hochschuletage’ (Universitetsdage).

Det var en uge med fart over feltet med morgenboller og bøn – ’prayer breakfast’ – (meget) tidlig morgen, flyers og kaffeuddeling om formiddagen fra et improviseret, halvåbent telt på en åben plads foran universitetet. Gratis frokost og ’lunchbar talk’ (kort evangeliserende frokostoplæg) til middag. Jeg holdt et oplæg mandag middag. Sen eftermiddag var der aftensmad og fællesskab for internationale studerende. Oplæg og Q&A om aftenen. Efter mødet fortsatte snakken på den lokale universitetsbar. En enkelt aften tog Marcus og Silas med på natteevangelisation bagefter.

Imødekommenheden fra gruppen var overvældende. Vi ankom sent eftermiddag til et lille menighedshus, hvor der var en udsendelsesgudstjeneste. Vi havde kørt hele dagen. Det var mørkt, og vi var trætte, men den lille forsamling gav os en varm velkomst. Vi kom med på scenen, og stående bad menigheden for os. Vi boede hos nogle studerende i løbet af ugen. De var meget gæstfrie og opmuntrede af at vi ville komme (helt) fra Danmark og hjælpe til.

Tre historier fra ugen gjorde særligt indtryk på mig. Den første var en studerende, som var med til alle aftenmøderne. Han var interesseret, stillede mange spørgsmål, men mest af alt kunne man mærke hans længsel efter fællesskab. Og her var der et fællesskab, som lyttede på ham og inkluderede ham. Den anden var en studerende, som var blevet inviteret til aftenmødet og blev meget rørt af oplægget. Evangeliet, når det bliver forklaret og relateret til de problemer og spørgsmål, studerende går rundt med, er rørende. Det rammer plet, det har noget at sige, det har et budskab, som studerende længes efter. Den tredje var en af arrangementets guddommelige tilfældigheder. En gut, der har en længere forhistorie med kristendom og kirke. Han havde ikke hørt om arrangementet, men fik en flyer og kom til aftenmødet. Oplægget fangede ham, han talte med nogle af danskerne og havde derefter en længere snak med oplægsholderen. Hvad der så skete med ham, ved jeg ikke, men det så ud til, at denne missionweek kom som sendt fra himlen for ham.

Alt i alt en god uge med meningsfulde samtaler, fællesskab med internationale studerende fra alle verdenshjørner, nye bekendtskaber i SMD (tysk KFS) og godt fællesskab i den danske gruppe.