Gud vil have en ødelagt rose

”Vil Gud bare ødelægge alt det sjove i livet?” Det var det spørgsmål Julia Garshagen blev stillet over for, da udfordringen mandag aften hed SEX. Hun kom vidt omkring i sit oplæg og endte ud med at besvare spørgsmål om Gud, tro og sex fra de godt 100 fremmødte studerende, der var mødt op til dette Challenge event.

Gud vil have en ødelagt rose

Af Sarah Thun Madsen, journaliststuderende

Julia Garhagen fortæller en historie om en foredragsholder, der sendte en rose rundt i sin forsamling. De omkring 100 fremmødte tog hver især rosen i deres varme hænder, for dernæst at sende den videre. Da rosen endte hos foredragsholderen igen, var den slasket og kedelig.

”Hvem gider have denne rose nu?”, spurgte foredragsholderen ud til forsamlingen?

Vi er i Stakladen i Aarhus. De omkring 100 fremmødte sidder omkring små borde og drikker kaffe, mens de lytter til tyske Julia Garshagen, som fortæller historien om foredragsholderen med rosen. Det er første aften i Challenge-ugen, som er arrangeret af Aarhus KFS, og aftenes tema er sex.

Sex vurderes højere

Der er en hyggelig atmosfære i salen, som er pyntet op med orange og brune prikker, som matcher temaet på flyerne. Det første man ser når man kommer ind er et skilt, hvor der står ’Velkommen’. Og man føler sig velkommen, da Julias varme væsen og stemme begynder at udfolde den bibelske holdning til sex.

Det handler ikke om, at kristne ikke kan lide sex. Der kan opstå misforståelser om, at kristne synes sex er ulækkert og forkert, men det mener Julia ikke er rigtigt. C.S. Lewis citeres for at sige, at det handler ikke om, at vi begærer for meget, men om at vi ikke begærer nok. Der er nemlig noget mere bag handlingen.

”Sex er godt! Gud har skabt sex, og mange har sagt, at når de forenes med deres partner i sex, er det som om, universet giver mening. Som om der er mere end bare dig og mig. Jeg tror Gud har skabt sex til at reflektere den intime relation, vi kan have med ham i den relation, vi kan have med vores ægtefælle.”

Jesus er altid først

Julia kommer tilbage til åbningshistorien om rosen. Hun beretter nu om, hvordan en mand blandt publikum forarget rejste sig og til fordragsholderens spørgsmål svarede: ”GUD VIL have den rose”. Og Julia runder af med at sige, at Jesus elsker alle, og der er ikke nogen, der er for visne til at få en relation med ham.

De ti minutter til snak omkring bordene bliver ivrigt taget i brug, og et telefonnummer bliver smidt op på skærmen, så der er mulighed for at stille anonyme spørgsmål. Folk stiller spørgsmål til alt fra onani og oralsex, og til hvordan man taler med sine venner om sex. Her er Julia helt klar i mælet:

”Man skal ikke tale med sine venner om moral og etik, før man har snakket om Jesus. Jesus er det vigtigste, og hvis man ikke har et fælles fundament at tale ud fra, giver det slet ikke mening at tale om etik.”

Aftenen afsluttes med fri snak, kaffe og kage. Der er en masse at tale om, og rundt omkring høres brudstykker af samtaler, der tages op blandt venner om bordene: ”Hvad gør du, hvis din mand ikke kan tilfredsstille dig?”, spørger en fyr sin veninde, og et andet sted har samtalen drejet sig ind på mere Jesus og mindre sex.