God KFS'tival i Skive

Læs KFS-gruppen på Skive gymnasium fortælle om KFS’tival. 

God KFS'tival i Skive

Det hele startede med, at vi fandt på navnet KFS’tival. Det var simpelthen for godt til ikke at afholde arrangementet. Idéen bag det fede navn var en slags eftermiddagsfestivalcafé i én af gymnasiets indergårde fra 13-17.

Tre bands, med tilknytning til KFS, spillede i løbet af eftermiddagen, hvor der også var uddeling af gratis sodavand, pølser og brød til alle. Midt på dagen, da der var allerflest gymnasieelever, var der en kort andagt ved Dagmar fra LTC, som absolut satte tanker i gang hos tilhørerene. Desuden deltog tre andre LTC’ere, og der var krukker med små sedler med spørgsmål, som fungerede som icebreakers, men også satte gang i tanker og overvejelser om tro. 

Efter mange og lange møder om budget og økonomi måtte vi sande, at vi med kørepenge til bands og lydmand, samt betaling for den gratis mad og drikke, ikke kunne holde festivalen for egen regning. Vi måtte søge penge andetstedsfra.

Vi havde en stram deadline for pengene og måtte derfor i bøn lægge det hele over i Guds hænder. Og han svarede! Efter omtrent en uge, havde vi allerede penge nok til at dække budgettet med flere længder. Det var helt overvældende. 

Vi har i Skive KFS haft en målsætning om, at samtlige 800 elever på gymnasiet skal kende til vores gruppe og vores formål. Det skulle denne begivenhed hjælpe med til.

Dagen var en bragende succes, og i løbet af festivalen kom vi af med omkring 300 røde pølser og endnu flere brød. Folk nød musikken, som var en elegant blanding af fusionsjazz-, funk- og singer/songwriter-genrerne. De blev udfordret af de entusiastiske LTC’ere, og de lyttede musestille til den korte andagt, som handlede om personligt forhold til Jesus.

Alt i alt en ekstremt opmuntrende dag, hvor Gud utvivlsomt arbejdede og gjorde store ting. Kaos og forvirring i ugerne op til dagen blev afløst af følelsen af at have lagt det hele over til Gud.

Dagen resulterede i én mere KFS’er til vores frikvartersmøder om torsdagen og brød tydeligvis en masse fordomme om KFS. Vi KFS’ere har ikke fået andet end lutter gode tilbagemeldinger på dagen, og vores rektor – som i øvrigt blev på skolen til klokken 17 for at låse af – sagde, at vi da bare skal holde et lignende arrangement igen næste år.