En dag på Convinced?

Lunchbar, gratis kaffe og en to meter høj Christian, det er hvad andendagen på Convinced? byder på. Har du ikke selv haft mulighed for at deltage, så læs her, hvordan dagen forløb.

En dag på Convinced?

Af Helene Lilleøre, praktikant i KFS

Klokken 7.10
Det er den 9. Marts. Det er tidligt. Solen er dukket op over indre bys murfacade, da jeg cykler over Dronning Louises Bro. Jeg er på vej ind til bedemøde i missionshuset på Nansensgade. 

Klokken 7.15: Bedemøde 
Da jeg kommer ind i lokalet, er de fleste allerede kommet. Mødet bliver startet ud med morgenmad og kaffe. De fleste folk ser trætte ud og i stilhed koncentrer de sig om at spise deres mad. Klokken 7.30 fortæller Carsten kort om gårsdagens aftenevent, hvorefter vi sætter os sammen i grupper og beder for talerne, hinanden og vores venner.

Efter bedemødet er humøret højt. Det kan mærkes, at kaffen nu har kickstartet flokken.

Klokken 9.55: Ankomst til CSS
Filosofistuderende Lars, KFS-volontør Mie, LTC-eleverne fra sydteamet og jeg ankommer til CSS. CSS er et gammelt kommunehospital. Bygningen er fascinerende og giver et indblik i en forgangen tidsalder. Det er ikke svært at forestille sig, at J.K. Rowlings var et smut forbi stedet her for at finde inspiration til Hogwarts i hendes Harry Potter-fortælling.

På kort tid får vi sat et bord op, hvor 11 fyldte kaffekander står til gratis afbenyttelse. LTC’erne er rutinerede. De ved lige, hvordan alting skal stå, og hvem der skal gå hvorhen. 

Klokken 10.10: ”Vi har mere kaffe om 10 min” 
Eleverne begynder at strømme ud fra bygningen, og mange af dem kommer forbi vores bord. ”Vil du have en kop gratis kaffe?” De fleste takker ja. Imens de venter på kaffen bliver hældt op, benytter vi lejligheden til at invitere dem til lunchbar. I dagens lunchbar skal sognepræst Niels Jørn Fogh tale om ”Hvad skal vi med præster, når vi har Svend Brinkmann?” 

På kort tid er alt kaffen drukket. Vi har stadig en time tilbage, inden vi skal forberede lunchbaren. I alt hast skynder tre af os hen til Nansensgade for at brygge mere kaffe til de tørstige studerende.

Det er mange forskellige mennesker, der kommer forbi. Gamle damer der skal til læge lige rundt om hjørnet. Unge psykologistuderende som skal finde hen til næste foredrag. Turister der er ude at se København og er blevet draget ind i gården af dette enorme bygningsværk. 

Klokken 11:50 Bøn for lunchbaren
Inden lunchbaren starter lægger vi det hele over i Guds hænder. Vi beder for dagens oplæg. For de studerende vi har snakket med. Og for de studerende der kommer til lunchbaren.  

Klokken 12.00: Lunchbaren starter
Sandwichene er hentet, og vandet er placeret symmetrisk ved siden af. Mange studerende er allerede kommet ind i lokalet og sidder med deres gratis sandwich. Stemningen er god. Folk er spændte og ikke mindst glade for den gratis frokost.

Klokken 12:15 Hvad skal vi med præster, når vi har Svend Brinkmann?
Niels Jørn Fogh ankommer lige på slaget. Samuel står for at introducere lunchbaren og præsenterer taleren. Så går Niels Jørn Fogh i gang. Allerede tidligt i sit oplæg, fanger han lytternes opmærksomhed. På en ærlig måde, formår taleren at erklære sig både enig og uenig i Brinkmanns udsagn, inddrage bibelske personer og fortælle historier fra sit eget liv. Der kommer jævnligt samtykkende nik fra de studerende. Heller ikke da Foghs ringetone bestående af kirkeklokker begynder, formår det at slå oplægget ud af kurs.

Efter oplægget er der åbent for spørgsmål. Der kommer ikke et eneste. Det tyder på, at oplægget har sat masser af refleksioner og tanker i gang hos de tilstedeværelse. Indtryk, der selv skal fordøjes, inden de kan vendes om til kritiske eller uddybende spørgsmål til oplægget. 

Da lunchbaren er afsluttet, overhører jeg to pigers vurdering af oplægget. Jeg spørger dem ind til deres tanker og refleksioner. Emilie, som den ene hedder svarer med et smil: ”Umiddelbart tænker jeg, at det er meget relevant. Jeg synes, det er dybtgående og filosofisk på en anden måde, end de forelæsninger, vi lige er kommet fra, der handler om arbejds- og organisationspsykologi.”  

Klokken 18.45: Ankomst til Café Kommunen
Mørket er begyndt at falde på. For anden gang i dag cykler jeg fra min lejlighed på ydre Nørrebro og ind mod indre by. Da jeg ankommer til Café Kommunen er LTC’erne og KFS’ere fra StorKFS i Københvan i fuld gang med at stille op. Stearinlys, saltstænger og sorte kaffekander står på hver af bordene. På de grønne vægge hænger utallige reklamer og tilbud til de studerende, der normal holder fredagsbar i dette lokale. 

På ganske kort tid bliver salen fyldt op. Jeg bemærker, at der er mange udenlandske studerende til mødet. Endda et hold af 13 mennesker fra USA, som er i København i denne her uge på missionstur.

Klokken 19:15 Aftenevent

Dr. Christian Hofreiter går op til mikrofonen. Han er en høj mand. Næsten to meter. Aftenens emne er ”I achieve, therefore I am? Insight into happines from psykology, philosophy and faith.” Talen er aktuel. Hofreiter taler om lykke og om, at det ikke handler om, at vi skal opnå noget. Efter oplægget er der en af de lokale KFS’ere, der spiller to sange. Herefter kommer der kage på bordene. Nu fyldes lokalet af samtaler om oplægget, Gud og studielivet. 

Klokken 22:48
Jeg er på vej ud til min cykel. Convinced? er slut for i dag. Der er ryddet op, og sporene efter os er slettet igen. Det har været en dag med mange samtaler om tro, livet og Gud. I morgen kan vi stå op til en ny dag, hvor endnu flere studerende kommer til at møde Jesus. Hvor er det en velsignelse at være med til.