Convinced? er tilbage

I denne uge afholdes Convinced? 2016 i København. Eventugen byder på relevante oplæg på studiesteder, gratis sandwich og gode samtaler rundt på studiestederne.

Convinced? er tilbage

Af Helene Lilleøre, praktikant

Fra den 8.-10. marts gentages eventugen Convinced? Formålet er at forsvare og skabe debat om troen og Gud. Denne gang bliver det med Dr. Christian Hofreiter fra Oxford som hovedtaler.

Lars Boje Sønderby Jensen, som til dagligt studerer filosofi på Københavns Universitet, er en af hjernerne bag. 

Troen som krykke
”Vi skal glæde os til Christian Hofreiter. Jeg tror, han vil identificere sig rigtig godt med danskerne. Han er jo hovedtaleren, så han skal tale om mange ting. Blandt andet om identitet. Altså er vi dét, vi opnår? Så skal han tale om ondskab, lidelsens problem og flygtningekrisen. Han skal også tale om, om troen bare er sådan en psykologisk krykke. 

Jeg tror helt sikkert, at spørgsmålet om, om troen bare er en krykke, er det spørgsmål til kristendommen, der er allermest populært. At der er noget omkring, at det er bare et psykologisk fænomen. Til min overraskelse er det er åbenbart dét, flest tænker. Det bliver spændende at høre om.”

Rykke ved fordommene
”Vi skal glæde os til reaktionerne på Convinced? Det plejer at være positivt. Folk er sådan lidt ”uh, det er da noget underligt noget” Men når de så får at se, hvad det egentligt er, og taleren overrasker som regel, bliver det ”hey, det var egentligt godt det der”, ”Interessant”, ”Spændende, det vil jeg gerne høre noget mere om. Det må I gerne holde igen… ” Det at kunne rykke ved menneskers fordomme, det synes jeg er sjovt. Det tror jeg også, vi vil se igen.” 

Det bliver en spændende uge, vi går i møde. Bed gerne for ugen og for at studerende må møde Jesus.