At tro på den slags

Læs studentersekretær Kristian Kappels indtryk fra fjerde dag i Convinced?-ugen i København.

At tro på den slags

Af Kristian Kappel, studentersekretær i Øst

”Altså jeg troede slet ikke, der var nogen her på CSS, som troede på den slags”, udbryder en pige overraskende, da hun gerne vil vide, hvorfor i alverden vi deler gratis kaffe ud.

”Det er da egentlig meget spændende. Det er jo ikke så meget, vi snakker om Gud på statskundskab”.

Det er fjerde dag i Convinced?-ugen, og rigtig mange har nu på en eller anden måde, fået stukket en lunchbar-flyer i hånden i løbet af de sidste tre dages fremstød. Derfor skulle der ske lidt ekstra her den sidste dag, og vi besluttede at tilføje kaffe til vores rundtur på campus.

”Hvad er du overbevist om?” Spørger jeg igen, for det er altid interessant at høre.

Det ved hun ikke rigtig – men vil da gerne komme og høre ”vores version af virkeligheden”. Hun lunter videre med sin cykel, kaffe og en flyer.

Imens er der gang i andre samtaler hos et par KFS’ere rundt omkring mig.

”Uha, det giver mig lidt en slags eksistentiel angst at møde sådan en som dig”, hører jeg i en halv samtale.

”Om det så er godt eller skidt ved jeg ikke rigtig?”

De fem kander kaffe er ved at være væk, og vi fryser en smule i det tidlige forår, så vi går indenfor igen og begynder at stille op til vores sidste lunchbar i denne omgang.

Rummet, vi har fået, er på mange måder helt perfekt. Midt på campus og præcis så smadret og anarkistisk, som studerende kan lide det. Gulvet klister temmelig meget, men det er der tilsyneladende ikke nogen, som tænker på.

En KFS’er kommer ind af døren med 70 sandwich, og vi tænder lys på bordene og lægger markusevangelier og responssedler ud. Klokken er 12.05, og pausen er begyndt. Nu venter de mest spændende 10 minutter. Hvor mange dukker op?

De første små grupper af studerende kommer ind og snupper en sandwich og en stol. Her på fjerde dagen er der flere, som efterhånden kender proceduren.

Niels Jørn Fogh, som skal holde dagens oplæg ”Suffering – Why doesn’t God do anything about it?”, er også ved at være klar.

Vi rammer de 40 og slapper af igen. Også i dag dukker folk op. Samuel, som læser økonomi, og som skal lede dagens lunchbar, stiller sig op til ”talerstolen” – en stor gammel højtaler med en Convinced?-plakat på – og byder velkommen.

Der bliver stille, og vi sender en sidste bøn af sted:

”Lad også i dag blive en dag, som fjerner sten på vejen. Og som er med til, at vi, som kender Jesus, får lov til at gøre ham kendt for så mange studerende, som overhovedet muligt her på CSS!”