40 til temadag om kristendom og litteratur

Der blev nørdet litteratur og udvekslet idéer til nye læseoplevelser denne weekend til temadag om litteratur og kristendom arrangeret af KFS og Luthersk Missions Højskole.

40 til temadag om kristendom og litteratur

Af Maria Danborg, cand. mag. i litteraturvidenskab

Lørdag formiddag mødte 40 litteraturinteresserede op på Luthersk Missions Højskole i Hillerød for at fordybe sig i krydsfeltet mellem litteratur og kristendom.

Vær kvalitetsbevidst

Litteraturredaktør ved Weekendavisen Johannes Baun indledte og afsluttede temadagen, som var arrangeret af KFS og LMH, og fortalte om, hvordan litteraturen kan give udtryk for et menneskesyn.

Han opfordrede også til en kvalitetsbevidst holdning, når vi som læsere og kristne vælger litteratur, og kritiserede en tendens indenfor kristen litteratur til at prioritere moralsk budskab fremfor æstetisk kvalitet. Blandt andre blev Marilyn Robinson og Simon Grotrian fremhævet som forfattere, der lykkedes med at skrive interessante og æstetiske værker, der samtidigt udtrykker et trosforhold.

Diskussion og samtale

Andre emner spændte fra ”Gendigtninger af Jesusfiguren hos Dostojevskij og Kierkegaard” til ”Missionsfolk i dansk litteratur før og nu”.

I løbet af dagen var der også plads til diskussion og samtale, og det virkede til at deltagerne fik refleksioner og idéer til nye læseoplevelser med sig videre.