150 kom til vaffeldag i Odense

Den 7. april havde KFS’ere i Odense inviteret til vaffeldag. 120-150 mødte op og fik et glimt af KFS. Line Hadberg fra Odense Katedralskole fortæller.

150 kom til vaffeldag i Odense

Hvad var formålet med, at I arrangerede vaffeldagen?
”Formålet med vaffeldag var, at det skulle være en åbent arrangement, hvor der var mulighed for at invitere sine klassekammerater og andre venner med og bare have en hyggelig eftermiddag, men måske også få en snak om Jesus. Hvis man også skal gå lidt dybere, så er det jo også en måde at give Jesus kærlighed videre på.”

Hvem arrangerede det, og hvordan gjorde I?
Det var bare dem fra KFS, som var til kollektiv (en uge hvor KFS’ere flytter i kollektiv, red.) og gerne ville hjælpe med, som var med til planlægge det. Vi havde i udvalget snakket med Kathrine (volontør i KFS, red.) og aftalt, at KFS ville betale for vaflerne, og vi havde bestemt dagen, det skulle være.

Vi havde lavet en åben begivenhed på Facebook, hvor man bare kunne invitere og melde sig til lige så tosset, man ville.

På kollektiv sover man ikke vildt meget, så det var faktisk sådan, at vi handlede ind aftnen inden i den nærmeste fakta lige inden lukke tid, også lave vi vaffeldejen og nogle kæmpe gryder, da vi kom hjem.

På dagen kom folk bare ned i Bethania (IM’s lokaler i odense) efter skole omkring kl. 14:30 og så have vi sagt af arrangementet sluttede kl. 18.

Vi havde lavet skilte, som stod ude på gaden, så hvis der var nogle der gik forbi og så det, så kunne de bare komme ind. Og så var det også nemmere at finde for de andre.

Os KFS’er stod så og skiftedes til at lave vafler, rydde lidt op og ellers bare hygge med den, der nu var kommet. Jeg tror, vi havde omkring 12-15 vaffeljern i gang på samme tid, når der var allermest tryk på. Vores KFS-volontører kom også og hyggede sammen med os og hjalp med at lave vafler.

Da vaffeldagen sluttede, fik vi så ryddet op og hyggede os så bare med hinanden om aftnen, og fik vendt dagen, hvor man kunne byde ind, hvis man havde haft nogle specielle oplevelser, eller bare en sjov historie fra dagen.”

Hvordan synes du, at gik det?
“Det gik over alt forventning. Vi afholdt vaffeldagen torsdag, og jeg tror, at der mandag måske var 25-30 stykker, som havde trykket ’Deltager’. Men i løbet af de næste dag gik det bare helt amok, og vi endte med, at der på Facebook var 152, som havde trykket ’Deltager’, og 535, som havde trykket ’Interesseret’.

Og på selv dagen var vi i hvert fald oppe omkring de 120-150 besøgende. Det var både klassekammerater, men også folk vi aldrig havde set før.

Folk kom spiste vafler, spillede spil og snakkede. En fantastisk kombi!

En sjov historie: Der kom en stor flok drenge, som nok har været omkring de tolv år. Der var ingen af os KFS’ere, som kendte dem, men de havde bare læst om det på Facebook, og så havde de besluttet sig for at komme. Så de fik også et lille glimt af KFS.”

Hvordan oplevede I selv dagen?
”Da det lige pludselig gik op for os, at det her var blevet meget populært i forhold til, hvad det har været de andre år. Så blev vi da lidt spændte. Vi håbede meget på, at selvom der kom så mange, at vi havde tid og overskud til at byde folk velkommen, så der ikke kom til at sidde en helt alene et sted. Vi var også lidt pressede, da der var så mange mennesker, men alt gik efter planen og det kan vi vist kun takke Gud for. Så personligt er jeg dybt taknemmelig for at have fået sådan en god oplevelse sammen med KFS med i bagagen videre i mit liv.”