Arbejdsferie med mening for studerende

Assist 2020

Har du planer for sommerferien? D. 6.-12. juli 2020 holder vi Assist igen med højt humør og godt arbejdsfællesskab – og vi vil gerne have dig med!

Assist er en uge med fællesskab og arbejdsopgaver i Hillerød i samarbejde med Grønnevang Kirke. Efter en eksamensperiode med næsen i bøgerne kan vi komme ud i sommervejret og klippe hække, male et stakit, luge ud og gøre rent. Og alt sammen for nogen, der trænger til en hjælpende hånd.

Studerende fra hele landet mødes til et godt arbejdsfællesskab, nye venner og hyggeligt samvær om aftenen. Efter arbejdsopgaverne tager vi på tur, spiller fodbold, hører oplæg, ser film, spiller spil, eller ligger bare og slapper af sammen.

I modsætning til KFS’ andre lejre er der ikke fokus på undervisning eller forkyndelse, i stedet går Assist ud på at række ud til andre. Derfor er det også oplagt at tage med, selv om man ikke er kristen eller normalt kommer i KFS. Hvis du er studerende og har lyst til at give en hånd med og gøre en forskel, så kom med d. 6.-12. juli (uge 28) til en vildt fed uge!

Det koster 300 kr. at deltage i hele lejren og ellers 75 kr. pr. dag. Du kan se billeder fra tidligere år på Facebooksiden for Assist.

 

Ugens program

Mandag: Vi ankommer og lærer området og hinanden at kende

Tirsdag-fredag: Vi arbejder om dagen og hygger og inspirerer hinanden om aftenen

Lørdag: Vi laver stort kagebord for dem, vi har været ude at besøge og holder fest for os frivillige

Søndag: Gudstjeneste i Grønnevang Kirke og farvel for denne gang

 

FAQ

Hvad er typiske arbejdsopgaver? Opgaverne varierer og kan bl.a. være havearbejde, maling, rengøring, besøg på plejehjem, afholde børneaktiviteter, oprydning – og så naturligvis en masse gode samtaler med de dejlige mennesker, vi kommer hjem til.

Skal man være med hele ugen? Ja, det synes vi. Fællesskabet for os assistere bliver stærkest, når vi alle er sammen fra start til slut. Når er det er sagt, er det hele selvfølgelig frivilligt, og derfor kan undtagelser blive nødvendige.

Hvad laver man om aftenen? Hygger sig med sine skønne Assist-venner. Nogle aftener er der også tilbud om inspirerende oplæg eller foredrag, som man kan tage med til. Andre aftener tænder vi bål, tager ud og bader, spiller spil eller synger sammen.

Hvad med tro – fylder det meget? Man skal ikke tro på noget for at deltage. Selve rammerne har et kristent islæt: der er tilbud om andagter, og vi samarbejder med en kirke, som flere af de lokale frivillige har en tilknytning til. Men på Assist er der plads til alle, uanset hvad vi tror eller ikke tror på.

Har du spørgsmål? Så skriv endelig til assist@kfs.dk.


NYT OM ASSIST 2020 – COVID19

Her på Assist-teamet har vi besluttet stadig at holde åbent for tilmelding, mens vi følger udviklingen og regeringens anbefalinger angående COVID19.

Aktuelt arbejder vi frem mod det scenarie, at vi godt kan afholde Assist til juli – vi tror på, at Assist bringer en helt særlig form for fællesskab og forbundethed, som vi i disse tider virkelig har brug for! Men når det er sagt, bliver Assist 2020 væsentlig anderledes end de tidligere år. Det vil bl.a. betyde:

– Vi bliver færre deltagere, et sted mellem 10 og 12 personer

– Vi går ikke ind i lokale hjem, men holder os til udendørsopgaver og besøg i haver med 2-3 meters afstand

– Vi åbner op for, at nogle deltagere kan sove i telt, og at vi bliver meget få i hvert soverum, mens lokale deltagere opfordres til at sove hjemme

– Vi tilpasser programmets indhold og står selv for madlavning uden for meget hjælp udefra

Der er stadig 3 måneder til Assist, og vi ved endnu ikke, hvordan Danmark ser ud til den tid. Men vi skal nok holde jer opdaterede, og I må endelig skrive med spørgsmål på facebooksiden Assist (facebook.com/kfsassist).

Indtil da, kan vi bare opfordre til at vise lidt næstekærlighed i dit lokalområde ved at ringe til en ven eller en bekendt, så vi ikke bliver alt for alene i denne svære tid.

De bedste hilsener

Danielle Proudfoot og Christine Plesner, lejrledere på Assist

Mail: assist@kfs.dk

Facebook: www.facebook.com/kfsassist/

Tilmelding: Åben nu på kfs.dk/billet