Hvad har Paulus og Georg Gearløs med KFS at gøre?

Hvad har Paulus og Georg Gearløs med KFS at gøre?

Om kreativitet og problemløsning - også i en coronatid

Julie Munk Nissen,  

Da jeg var lille, var det bedste, der kunne ske, at min mor kom hjem med nogle nye Jumbo-bøger. I disse bøger stødte jeg på en karakter ved navn Georg Gearløs. Den her uheldige opfinder fandt på løsninger til problemer, der ikke fandtes, og i værste fald gjorde han problemerne endnu værre. Men en ting, jeg altid har beundret ham for, er hans kreativitet og iver efter at ville hjælpe!

I denne lock-down kom jeg til at tænke på ham. Jeg kan ikke køre min hverdag, som jeg plejer, og en masse nye problemer opstår. Det er faktisk lidt hårdt. Jeg skal hele tiden tænke i nye måder at løse tingene på. Det tvinger mig til at være kreativ som Georg Gearløs.

I Bibelen kan vi læse om en mand, der også var i en slags lock-down, nemlig Paulus. Da han skrev sit brev til menigheden i Filippi, sad han også i isolation. Dog ikke pga. en virus, men fordi han snakkede så meget om Jesus, at nogle blev ret trætte af ham. Hans mål var at komme så langt ud i Romerriget som muligt med de gode nyheder om Jesus. Nu var han pludselig sat fast og havde sin egen lille lock-down. Men så gik der Georg Gearløs i Paulus. Han kunne ikke gøre meget for menigheden, men han kunne give dét, han havde. Derfor gav han det dyrebareste, han havde, nemlig fællesskab med Epafroditus! I Filipperbrevet kapitel 2, vers 19-30 kan vi nemlig læse om, hvordan han sender sin eneste isolationsmakker, Epafroditus, til menigheden. Derudover sendte han opmuntringsbreve og sang lovsange og snakkede med de andre fanger om Jesus.

Ligesom alt, hvad Paulus havde planlagt, blev aflyst, er også mange events i KFS blevet aflyst. Ligesom Paulus ikke kunne tage i synagoge, kan vi heller ikke tage i kirke eller til KFS. (I hvert fald fysisk …) Vores rutiner er smadrede!

Det er her, vi kommer tilbage til spørgsmålet i overskriften. Hvad har Paulus og Georg Gearløs med KFS at gøre? Vi KFS’ere må lade os inspirere af Paulus’ måde at håndtere denne nye situation og samtidig være kreative som Georg Gearløs.

Mange af jer derude er sikkert allerede godt i gang med at være KFS på en kreativ måde! Jeg vil bare lige dele én måde at være kreativ KFS’er på.

Forleden snakkede jeg med én, som stadig holder Uncover bibellæseklub med sine venner. De kan selvsagt ikke mødes fysisk, men så ringes de ved på en anden platform, og så er programmet som følger:

Det synes jeg bare er sejt! Vi snakkede om, at det godt kunne være lidt besværligt at holde Uncover på den måde. Men samtidig giver det virkelig god mening netop nu at snakke med ens venner om, hvordan Jesus giver håb, og hvordan han også kan være håb for dem.

Jeg ønsker jer Guds fred, som overgår al forstand

/Morten Munch, Uncovervolontør i KFS, munch@kfs.dk

URL: https://kfs.dk/seneste/hvad-har-paulus-og-georg-gearloes-med-kfs-at-goere/