Alle gode gange 13: ja tak til overbygningen på LTC

Alle gode gange 13: ja tak til overbygningen på LTC

LTC'erne er klar til forårssemesteret - allesammen

Julie Munk Nissen,  

Det store, røde hus på Ribevej er igen fyldt op efter en god, lang juleferie: alle LTC’erne har nemlig valgt at fortsætte på overbygningen i forårssemesteret.

En rolig onsdag eftermiddag på LTC fortæller Rakel lidt om, hvorfor hun har valgt at fortsætte på LTC:

”Der er så mange ting og processer, vi er begyndt på i efteråret, som jeg virkelig gerne vil følge til dørs. På LTC er der så meget plads til at lære en masse, til at dykke ned i Bibelen og i sig selv og til at blive udrustet til at tage ud i det virkelige liv – så det ville være synd ikke at gøre det.

Jeg har lært utrolig meget det sidste halve år, både om mig selv og om andre, og jeg har fået en helt anden udrustning til at snakke med mennesker, som ikke tror på Gud, om troen. Derfor glæder jeg mig til at få mulighed for at bruge det fremadrettet her i foråret.

I det her semester har vi fået et nyt fag, Samtidsanalyse. Det handler blandt andet om, hvordan verden har udviklet sig i forhold til, hvordan mennesker er overfor hinanden, og om, hvordan man som kristen kan danne modkultur. Det synes jeg er megaspændende.”

Til maj er der ansøgningsfrist til næste års LTC-hold. Hvad vil du sige til dem, der overvejer at tage på LTC?

”Man skal selvfølgelig bare tage på LTC! Man kan måske tro, at man som LTC’er skal være en slags superkristen. Men her er plads til mange forskellige typer. LTC handler ikke kun om at arbejde med Gud og den kristne tro, men hele det menneskelige spektrum får plads her, og her er mange forskellige slags mennesker med mange personligheder, styrker og interesser. Så hvis man gerne vil have god tid til at arbejde med sin tro og med sig selv, findes der ikke nogen bedre rammer eller ressourcer end her.

LTC er også et godt sted at prøve at flytte hjemmefra! Det er fedt, at der altid er nogen her. Vi bor ikke hjemme længere, men alligevel i et trygt kollektiv. Vi har et rigtig godt fællesskab, vi deler praktiske opgaver, vi lærer at kommunikere og se hinanden – det er en kæmpe bonus.”

LTC’s forstander, Jakob Højlund, hilser også LTC’erne velkommen tilbage efter nytår:

“Vi er meget taknemlige over, at alle 13 LTC’ere har lyst til at fortsætte her i foråret. Det har stor betydning for KFS’ arbejde; jo flere vi er, desto flere mennesker kan vi nå – alt andet lige. Og det er vigtigt for vores fællesskab her på LTC, at vi kan fortsætte sammen og styrke de gode relationer yderligere – også selvom det kan være krævende at leve sammen i et mindre fællesskab, hvor man kommer tæt på hinanden. Og så tænker jeg også, at Helligånden har en finger med i spillet; der er noget, han vil med vores elever; der er noget, han vil gøre med dem og gennem dem i dette forår.”

Overbygningen i forårssemesteret på LTC byder på flere nye fag og en spændende udlandstur: til februar skal LTC på besøg i Grønland, hvor KFS nyligt har startet et kristent studenterarbejde.

Følg med i nyheder og hverdagsglimt fra LTC på skolens Facebookside: facebook.com/ltc.kfs

 

URL: https://kfs.dk/ltc/alle-gode-gange-13-ja-tak-til-overbygningen-paa-ltc/