Perspektiv på livet

Perspektiv på livet

En glad KFS-sekretær deler sine highlights fra eventugen Perspective! i Odense KFS i slutningen af februar

Julie Munk Nissen,  

I uge 9 slog Odense KFS dørene op til tre dage med lunchbars på SDU og et aftenmøde i Studenterhuset. Under overskriften Perspective! fik de studerende mulighed for at lytte til fængende oplæg om næstekærlighed, om sandhed, om religiøsitet og om Jesus som historisk person. Morten, som er KFS-sekretær i Odense, fortæller med begejstring om et veloverstået program:

”De lokale KFS’ere var virkelig gode til at invitere deres venner med til Perspective!, så der var ca. 50 deltagere til hvert af de fire arrangementer. Vi var især spændte på fremmødet til aftenmødet, fordi det kræver mere af en nysgerrig studerende at bevæge sig væk fra universitetet og ind i et andet miljø. Derfor var det især fedt, at der også til dét arrangement var 50 deltagere, hvoraf relativt mange ikke har kirkelig baggrund. Det giver os også en oplevelse af, at det giver mening at lave arrangementer, som appellerer til universitetsstuderende.”

Efter oplæggene bemærkede Morten, at flere blev hængende i op til et par timer og snakkede: ”Det var en stor oplevelse at se KFS’erne sidde og snakke med deres venner og medstuderende om de allerstørste spørgsmål i livet.”

Det absolutte er ikke relativt

Til aftenmødet på Studenterhuset var det Vitus Vestergaard, som holdt et oplæg om ’Absolut sandhed’. ”Det var megaspændende. Vitus gik lige til benet og argumenterede for, at vi ikke kan bruge relativ sandhed til noget. Og i stedet for at pege på kristendommen som den eneste sandhed, opfordrede han i stedet folk til at undersøge grundigt selv, hvad sandhed er. Underforstået – at hvis man virkelig er på jagt efter sandheden, så ender man ét sted: hos Jesus. Det var simpelthen så stærkt”, siger Morten. ”Og en studerende, som ikke er kristen i forvejen, kommenterede selv det faktum, at hvis kristendommen faktisk er sand, så har det fatale konsekvenser for dem, der ikke tror på Jesus. Det var lidt af en påmindelse for mig – det er jo derfor, det er så vigtigt at fortælle de studerende om Jesus. Det handler jo ikke bare om at have et godt liv her på jorden. Det handler om sandheden og evigheden,” slutter Morten.

Hvis du ikke nåede indenom Perspective! i denne omgang, vender arrangementet tilbage til Odense KFS næste år.

URL: https://kfs.dk/events/perspektiv-paa-livet/