Tør jeg? Ja, du gør: Sådan starter du en uncover-gruppe

Tør jeg? Ja, du gør: Sådan starter du en uncover-gruppe

Sommeren har meldt sig, og forhåbentligt skal den nydes i fulde drag. Hey, mens du daser på stranden: Overvej, hvem du skal have med i en uncover-gruppe.

FlowTwo,  

Af Kristoffer Kruse, Uncovervolontør, kristoffer@kfs.dk

Dine venner har helt sikkert en holdning til, hvem Jesus er. Måske har de set et tv-program om ham? Måske har jeres religionslærer påvirket dem? Måske deres forældre? Eller nogle helt fjerde.

I KFS mener vi, at man bør forholde sig til Jesus ud fra kilderne om ham. Og her er Johannesevangeliet, som Uncover omhandler, én af de bedste kilder – den er velskrevet, poetisk og formentligt en øjenvidneberetning.

Ovenikøbet synes de fleste mennesker faktisk, at det er spændende at snakke om livets store spørgsmål. Hvis du, som deres ven, inviterer dem til det, så vil de ofte sige ja. Så hvorfor ikke bruge sommerferien på at blive klar til at invitere dine venner med i en uncover-gruppe?

“No way. Glem det.”

Nu sidder du måske og tænker: ”Mine venner kommer aldrig til at sige ja til det dersens Uncover noget”. Måske har du ret, du kender dine venner bedst.

Men måske tager du fejl, og er det ikke værd at give dem tilbuddet?

Jeg har spurgt tre Uncover ledere, om de vil fortælle, hvordan de spurgte deres venner. Det er meningen, at det skal være til inspiration, så du kan se, hvordan andre er lykkedes med at spørge.

Jonatan: Et uforløst behov for at snakke om tro

Jonatan Lippert fortæller: “Jeg spurgte nogle af mine klassekammerater, som, jeg ved, synes, det er spændende at snakke om tro – også selvom de ikke nødvendigvis selv tror.”

“De var overraskende hurtigt med på idéen, og jeg er ladt tilbage med et indtryk af, at der er et uforløst behov for at snakke om tro blandt unge. Jeg tror også, det er det, der kommer til udtryk, når der sidenhen er kommet nogle, som har inviteret sig selv med!”

Lærke: Friske fra starten

Lærke Brinkmann Thomasen brugte Facebook: “Jeg skrev til mine venner på Facebook og prøvede at forklare, hvad Uncover går ud på og spurgte, om de ville være med.”

“De fleste var friske lige fra starten, men der var også nogle, der lige havde et par spørgsmål, før de sagde ja.”

Daniel: Værre oppe i hovedet end i virkeligheden

Daniel Lanting siger: “Jeg har altid syntes, at noget af det mest skræmmende er at skulle invitere mine venner til at læse i Bibelen med mig. Jeg tror bare, at det er noget, jeg gør meget værre oppe i hovedet, end det er i virkeligheden.”

“Jeg har langt om længe fået startet en uncover-gruppe op med nogle venner fra mit studie. Jeg fik et rigtig godt push af Challenge-ugen, som KFS afholder i Århus, til at få spurgt nogle af mine venner. Det, jeg har oplevet, er, at dem jeg læser Uncover med næsten ser mere frem til det, end jeg gør!

Hvordan spørger man bedst andre om at læse i Uncover? Jeg ved det ikke, men det giver sindssygt god mening bare at spørge. Måske det viser sig, at det er noget, dine venner mega gerne vil gøre sammen med dig? Og… Hvad er egentlig der værste, der kunne ske, hvis du spurgte nogen, om de havde lyst?”

You can do it! 💪

Så herfra lyder opfordringen, brug lidt sommertid på at overveje, hvem du kan invitere med. Jeg tror ikke, at du vil fortryde det! Og som de tre ovenstående citater viser, så er det faktisk ikke så svært at spørge.

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil have fat i nogle Uncover booklets, så må du endelig skrive til Uncover-volontør Kristoffer Hjorth Kruse på kristoffer@kfs.dk. Han vil meget gerne svare på alle dine spørgsmål!


Hvad er Uncover?

Uncover er en gratis booklet med seks studier til udvalgte tekster i Johannesevangeliet. Med disse studier gives der et grundlag for, at mennesker med forskellige overbevisninger kan snakke om nogle af livets store spørgsmål. Derudover får man mulighed for at forholde sig til Jesus ud fra en af kilderne om ham. Du kan læse mere om konceptet HER

URL: https://kfs.dk/seneste/toer-jeg-ja-du-goer-saadan-starter-du-en-uncover-gruppe/