Et semester på LTC

Et semester på LTC

Et intenst grundforløb på KFS' ledertræningscenter slutter denne uge. Inge og Peter fra LTC deler semesterets største oplevelser.

FlowTwo,  

En velfortjent juleferie ligger foran de fleste i KFS-land. Således også på LTC, hvor det sidste halve år er fløjet afsted.

Og det har været et skoleår med store oplevelser ifølge de to LTC’ere Inge Ramsskov Hermans og Peter Thorlund.

Bibelglæde

I undervisningen lå den store oplevelse for Peter i et forløb i faget “Troslære”.

”Den største øjenåbner for mig var, da vi havde forløbet “Kristus i GT”. Her lærte vi om, hvor meget Jesus egentlig fylder i Bibelen – også i GT. For mig har det betydet et helt nyt syn på Bibelen og det har vækket en bibelglæde hos mig.”

Inge trækker en gæsteundervisningsdag med Ole Andersen frem.

”Hans måde at undervise på ramte virkelig plet. Jeg sad tilbage med en følelse af, at Bibelen virkelig hænger sammen. Det går også mere og mere op for mig, at der er utrolig mange skatte i Bibelen,” siger hun.

Et særligt fællesskab 

Et andet kendetegn ved LTC – udover den gode undervisning – er det intense fællesskab i den lille flok af elever.

”Det fællesskab, jeg har oplevet her på LTC, har været helt utroligt. At vi har delt rigtig mange ting og efterhånden kender hinanden rigtig godt er nok det største for mig. Der er plads til “bare at være” med alt, der fylder, og der er nogen, som tager hånd om én, når der er brug for det,” fortæller Inge.

Peter har svært ved at vælge fra et halvt år fyldt med gode oplevelser med fællesskabet, men fremhæver alligevel drengeaftnerne på LTC.

”To gange i løbet af efteråret har vi været delt op i drenge og piger for en aften, og så har den ellers bare stået på mandehygge. Det har været for fedt bare at kunne hygge med drengene over bowling og lasergame – nogle legendariske aftener med grin, hygge og dyb snak. Kongeligt!”

Oplevelser med KFS’erne

Det sidste karakteristiske kendetegn ved LTC er naturligvis teamperioderne og samarbejdet med KFS’erne. Også det har kastet gode oplevelser af sig.

Inge fremhæver en særlig rummelighed og kærlighed til hinanden blandt KFS’erne i Østdanmark, hvor hun har rejst rundt med østteam.

Om KFS’erne skriver hun: ”Jeg kan mærke, at Gud på en særlig måde har skabt og fortsat skaber en kærlighed til disse mennesker i mig. Gang på gang overvældes jeg af, hvor vigtigt det er, at vi som kristne bindes sammen i Jesus. Det mærkede jeg tydeligt på novemberlejr, hvor vi fik lov til at bruge en hel weekend sammen med nogle af KFS’erne.”

Peter fremhæver også en KFS-lejr som sit højdepunkt, da han med sydteam var sammen en weekend med Sønderjysk KFS.

”Før lejren var jeg lidt frustreret over, at jeg ikke kunne kom helt ind på livet af de KFS’ere, vi havde besøgt. Det fik jeg virkelig lov til på denne lejr! Vi fik lov til at snakke om tro og liv med KFS’erne og faktisk få en personlig relation til dem. Det er stort for mig!”

Mod næste semester

Inge og Peter fortsætter med resten af holdet på LTC’s overbygningsmodul efter jul, og de ser frem til små 5 måneder med nye oplevelser.

”Jeg håber rigtig meget på, at min relation til Gud vil styrkes endnu mere i løbet af det næste halve år. Og så glæder jeg mig til at komme ud og møde nye og gamle KFS-venner rundt omkring i landet og på Påskelejr,” fortæller Inge.

Peter fremhæver også sin relation til Gud.

”Indtil videre har jeg her på LTC undersøgt mit forhold til Jesus. Det har betydet, at jeg har fået en dyb personlig relation til ham. Så det næste halve år skal gå med at undersøge det og udforske alle mulige ting på ny.”

Semesteret starter op igen d. 3. januar. Og om det så skulle være gråt, sjappet og koldt til den tid slår det ikke Peter ud: ”Jeg går ind til foråret med humøret i top, fordi evangeliet er brandvarmt!”

URL: https://kfs.dk/ltc/et-semester-paa-ltc/